Audi Locus

Share

Audi Locus je sportovní automobil s krásným organickým designem, připomínajícím natažený sval. Jeho autorem je turecký designér Ugur Sahin.

Koncept

„Hlavní charakteristikou designu jsou čisté čáry táhnoucí se zepředu až dozadu,“ vysvětluje Ugur Sahin. Hlavní inspirace vyšla z přírody: „…obvykle nerealizujeme veškeré křivky a tvary, které jsou v přírodě, nicméně tento design se nám zdál vyjímečný.“ „Nejtěžší bylo navrhnout automobil, který by odpovídal původním tvarům přírody a zároveň vytvářel uklidňující, energický a zářivý dojem.“ Jméno konceptu se odráží v jeho křivkách: Locus znamená v matematice množinu bodů, které mají stejné vlastnosti a vytvářejí postupné hodnoty – něco jako křivky.

Design

Lehce agresivní vzhled z předního pohledu irituje naše smysly. Naopak elegantní, zaoblené zadní vzezření dáva automobilu lehce futuristický nádech. Nejimpozantněji pak působí střecha, která je tvořená jedním velkým spojeným sklem, táhnoucím se od zadního až po přední okno. Jetli se tento model začne sériově vyrábět a pod kapotu se mu umístí výkonný motor, strčí automobily typu Ferrari Fiorano nebo Chevrolet Corvette do kapsy.

O autorovi

Ugur Sahin je automobilový a průmyslový designér. Momentálně pracuje pro holandskou designérskou firmu Modesi. Nezávisle na ní navrhuje i v 3D programech – hlavně v 3DStudio Max a Final Render. Vedle ocenení za Ferrari F-1000 druhé místo v soutěži o koncept roku.

audilocus3 audilocus2

Table of contents

Read more

Local News