Kdy se vyplatí si nechat sestavit jídelníček od odborníků?

Share

Touto otázkou se zabývá spousta z nás, kdo toužíme zkrotit pár kil. A po vyzkoušených lehkých i drastických dietách skončíme s jo-jo efektem a úplně poničeným metabolismem. Obor nutriční poradenství se dnes stává nezbytnou součástí v léčbě nadváhy i prevenci frekventovaných chorob. A tak začíná být pravidlem, že tito odborníci a zároveň i vaši kouči, společně s individuálním jídelníčkem, hrají nezastupitelnou roli v redukci váhy.

Co je nutriční poradenství?­

Nutriční poradenství Svět zdraví klientům poskytuje péči v oblasti stravování i doporučení sportovních aktivit. Vše začíná velice jednoduše, kdy si klient vyplní online dotazník a domluví si osobní schůzku s terapeutem. Míst, kde nutri-terapeuté působí je mnoho, ve větších městech i několik. Osobní konzultace jsou důležitým stavebním kamenem, během kterých proběhne měření tělesné stavby a krevní testy. Dále jsou data zpracovávána a ve finále zjistíte stav vašeho metabolizmu včetně jídelníčku. Dozvíte se také, jestli jste metabolicky proteinový, sacharidový nebo smíšený typ, stav pH organismu, stav cukru nebo cholesterolu v krvi.

Jídelníček nutriční typologie

Kouzlo tohoto jídelníčku je v tom, že je pro každého sestaven jinak. Tak jako je každý z nás unikátní, tak ve své podstatě každému z nás pracuje metabolizmus jiným způsobem. Proto nemůže každá dieta a jídelníček fungovat na všechny stejně. Oproti jiným dietám, je hubnutí trvalé a bez jo-jo efektu. Po první návštěvě si odnesete vzorový jídelníček. Od konzultanta získáte konkrétní rady a doporučení, které se týkají pro vás vhodných či méně vhodných potravin.

Proč jsou důležité konzultace?

Od první schůzky se budete pravidelně scházet s vaším nutričním koučem. Bude s vámi konzultovat váš stav a bude provádět průběžná vyšetření. Myšlenku, že to zvládnete sami, hned zavrhněte. Vzpomeňte si, jak jste zvládali předchozí diety a úpravy jídelníčku. Terapeut vás bude podporovat a motivovat, zejména v kritických prvních týdnech. Je důležité vyzdvihnout, že se nejedná o dietu, ale úpravu životního stylu. Po redukci prvních kilogramů se budete cítit dobře, budete mít energii na další aktivity a hlavně vám pomohou zmírnit některé civilizační choroby – vysoký tlak, zvýšený cholesterol nebo diabetes. Úvodní vyřčená otázka:“ Kdy se vyplatí si nechat sestavit jídelníček od odborníků?“, je nám nyní jasnější:

  •  V situacích, kdy všechny hubnoucí plány a diety selhávají
  •  Když chcete dodat tělu látky, které potřebuje a nepřijímat potraviny, které mu škodí
  •  Trpíte-li civilizační chorobou nebo se vyskytuje ve Vaší rodině
  •  Chcete-li detoxikovat organismus
  •  Prevence v boji proti všem druhům rakoviny (zejména tlustého střeva)
  •  Pokud sportujete a nechcete přetěžovat organismus

Tak jako říká nutriční terapeutka Dana Šímová: „součástí léčby jsou klíčová biochemická vyšetření krve klienta“. V jiných postupech a terapiích se často nedoslýcháme o skutečném vyšetření, které je v podstatě nejdůležitějším pilířem zdravého hubnutí. Kromě úpravy stravování dostanete seznam doporučených aktivit, které terapii zefektivňují a pomohou vám k rychlejším výsledkům.

Read more

Local News