Detektory kovů prodej – víte, jak detektory vybírat?

Share

Detektor kovů je zařízení, které reaguje na přítomnost kovů. Funguje na principu změny magnetického pole v dosahu akčního rádia – antény zařízení. Jestliže se chystáte pořídit si svůj první detektor kovu, musíte se zamyslet hned nad několika důležitými faktory, které vám usnadní jejich výběr. Poradíme vám, jak detektory kovů prodej vybírat.

První kroky

Při výběru je důležité jako první zamyslet se nad tím, kam s detektorem budeme vyrážet – tedy do jakého terénu, jak často a také co přesně chceme hledat – je rozdíl mezi tím, zda hledáte jen staré mince a drobnosti nebo třeba vojenskou munici.

Dosah detektoru totiž závisí hned na několika faktorech – jako je stav půdy, množství oxidů železa a mineralizace, také záleží na konkrétních zkušenostech hledače. Zezačátku může být velmi obtížné něco najít, protože rozeznat skutečně něco zajímavého od obyčejných a nepoužitelných věcí v terénu, chce cvik a alespoň malé zkušenosti.

Co by měl přístroj pro začátečníky mít

Nejlepší pro začátečníky je vybírat jednoduché číslicové detektory s vyhodnocením na LCD s audio diskriminací, která podle výšky tónu uživateli oznamuje, jaká je povrchová vodivost kovu pod sondou. Přístroj by měl být schopen od sebe odlišit feromagnetické kovy – železo, nikl, ocel nebo kobalt a neferomagnetické kovy – hliník, měď, zlato nebo stříbro.

Výhodou je také možnost nastavení citlivosti, a to nejlépe ve více krocích, tak aby se dal detektor přizpůsobit lokalitě, kde právě hledáte. Vybírejte raději déle a pečlivě, klidně se rozmýšlejte mezi více přístroji a nechte si poradit – vyplatí se to.  A v terénu to skutečně poznáte. Detektory kovů prodej neuspěchejte, i když se už určitě nemůžete dočkat, až poprvé vyrazíte a něco objevíte.

Na jaké přístroje se zaměřit

Jedním z hlavních rolí je také finanční náročnost – uvědomte si, kolik můžete nebo chcete do nového detektoru kovu investovat. Vždy je ale lepší si trošku připlatit, protože levný přístroj se vám v budoucnu může vymstít. Levné varianty si totiž obvykle neporadí s horšími půdními podmínkami nebo s neobvyklým a složitým terénem. Detektory mohou mít různé funkce a rozdílné hledací režimy pro začátečníky je nejlepší zvolit začátečnické číslicové detektory s LCD displejem.

Hledání pokladů je návykové a kdo to zkusí jednou, svůj detektor už z ruky nedá. Naštěstí je stále co hledat – tak do toho.

Read more

Local News