Zdravotní obuv pro pány, za niž se nemusíte stydět

Share

Nohy nás nosí celý život. Každodenně je zatěžujeme, přesto jim obvykle věnujeme jen velmi málo péče. Následkem jsou zdravotní i kosmetické problémy. Bolesti zad, lýtek, křečové žíly, vbočené palce, kostní výrůstky na patách. Za tohle všechno může nevhodně zvolená obuv.

Většina lidí si bohužel obuv vybírá spíš podle designových kritérií než podle toho, jak vhodná je pro nohu. To stejné dělá i většina výrobců. Do svých bot integrují prvky, které pro zdraví nohou nejsou vůbec vhodné – například vyvýšená pata jde proti přírodě. Lidská noha je sama o sobě dokonalé inženýrské dílo, kterému stačí rovná podrážka.

Kde sehnat dobré boty? Zaměřte se na ty zdravotní

Jak si tedy být jistí, že kupujete boty, které vaše nohy opravdu ocení? Zaměřte se na zdravotní obuv, konkrétně například na českou zdravotní obuv Santé.

Zdravotní obuv totiž rozhodně není určená jen pro lidi se zdravotními potížemi. Ba naopak. Ve chvíli, kdy se potíže objeví, je na řešení častokrát pozdě. Mnohem lepší je prevence, tedy snažit se potížím předcházet výběrem vhodné obuvi.

Zdravotní obuv může mít moderní design

Zdravotní boty také nejsou určeny pouze pro důchodce. Pokud si pod pojmem zdravotní obuv představíte důchodcovské pantofle, věřte, že doba už pokročila. Zrovna za obuv Santé se nebudete muset stydět. V kategorii pánské obuvi zaujmou například vycházkové modely MASCAVO a Qo Vadis Sparta. Jde o vycházkovou obuv na styl populárních slip-on tenisek. Na rozdíl od klasických slip-on tenisek mají však tyto boty vyměkčenou stélku a na výrobu byla použita pravá kůže. V nabídce je i řada tenisek, turistická obuv nebo elegantní boty k obleku!

Český výrobce Santé boří zaryté mýty o zdravotní obuvi a ukazuje, že i boty šetrné k vašim nohám mohou být stylové. Dokonce ani ceny nejsou vysoké. Santé vyrábí pánskou obuv ve velikostech od 41 do 48.

Read more

Local News