Zajímavé statistiky o sexu, mužích a ženách

Share

Každý má rád statistiky a kdo tvrdí, že ne, ten je sám dělá! Pokud jsou to statistiky týkající se oblasti sexu, které porovnávají ženy a muže, je přímo hřích se do nich nepodívat.

Agentura STEM provedla v nedávné době několik zajímavých průzkumů, které se týkaly převážně partnerského a sexuálního života obyvatel naší republiky, ve středním věku, a výsledky jsou poměrně zajímavé.

Podle průzkumu žijeme v partnerském ráji. Celkem 76,5% dotázaných je spokojeno se svým partnerským životem, což je u věčně nespokojeného Čecha poměrně překvapivé. I oproti celému světu jsme výrazně spokojenější. To platí i pro oblast sexu, kdy je spokojeno celkem 57,2% z dotázaných 805 mužů a 800 žen ve věku od 35 do 65 let. Průzkum také doložil, že osoby považují za podmínky pro dobrý sex dobrou psychickou náladu, komunikaci a na třetím místě byl společný sexuální soulad.

Jak je to s velikostí?
Průzkum se také zabýval délkami. Například delší předehra je důležitá pro obě pohlaví, u čehož se nám může zdát, že dotázaní páni si tak trochu lžou do kapsy.

Délku penisu považuje za důležitou každý čtvrtý muž a žena. Z výzkumu však vyplynulo, že celkem 74% procent žen vlastně vůbec nemá tušení, jakou velikost má penis jejich partnera. S tím samým měla problém i 54% procentní skupina mužů, tedy ne s délkou penisu partnera, ale se znalostí vlastní délky. Pokud však uvedli svou délku penisu, většinou se pohybovala mezi 16 – 20 cm, což je zajímavé, protože průměrná délka penisu v erekci u nás je 12,55 cm. Takže zřejmě další lež v kapsičce.

Jak je to s orgasmem a masturbací?
Dvě třetiny mužů i žen uvádí jako nejčastější zdroj svého uspokojení soulož. Častější masturbaci připouští 14% mužů a 7% žen. Výzkum se také zabýval orgasmem u mužů a žen. Zjistil, že 80% mužů nikdy orgasmus nepředstírá a nepředstíralo, kdežto ženy jsou rozené herečky. Celkem 45% žen přiznalo, že orgasmus občas fingují a celkem 15% žen uvedlo, že orgasmus předstírají poměrně často. Při čemž polovina mužů o jejich hereckém umění nemá ani tušení a dále si naivně žije v představě o svém sexuálním umu.

Celkem 16% dotázaných uvedlo, že se svým partnerem prožívají společný orgasmus, většina však uvedla, že se toto přihodí jen málokdy. 74% žen vzrušují dotyky a polibky na těle. Ty vítá i polovina mužů, ale více je vzrušují zrakové vjemy, tedy sledování erotických snímků.

Pokud bychom to měli celé shrnout, ženy můžeme považovat za křehké a velmi jemné a citlivé herečky a my muži jsme naivní tvrďáci, kteří mají problém s mírami a rádi se dívají na péčko. No, někdy je lepší statistiky vůbec nečíst.

Read more

Local News