Začněte s rýsováním těla do plavek včas

Share

Léto se blíží, koupaliště se připravují a bufety u rybníků se nemohou dočkat tržeb. S létem je však nutnost vystavit na obdiv své tělo. Co když vaše tělo nemá zdaleka takové křivky, jaké byste chtěli?

Myslíte si, že je už pozdě začít něco dělat a zbavit se trocha toho přebytečného tuku? Nemáte pravdu! I za těch pár měsíců do léta se dají stihnout zázraky.

Ideálním a obecným procesem hubnutí je přijímat méně energie, než vydáte. To souvisí se správnou stravou, vyhýbání se tučným jídlům, bílému pečivu a všem možným jídlům, která se obecně označují jako příliš energetická.

Každý z nás je jiný, má jiné možnosti stravování a jiné návyky, proto není od věci nechat si sestavit jídelníček například od profesionála nebo dietologa. Ideální je svůj jídelníček propojit i s nějakým tréninkovým plánem, který může být jak aerobního, tak posilovacího rázu. Takových plánů můžete najít na internetu spousty.

Několik základních rad, které byste měli dodržovat při hubnoucím režimu:

– Vyhněte se úplně alkoholu, pijte čistou neslazenou vodu nebo čaje

– Hubnutí je běh na dlouhou trať, nesnažte se trhat rekordy, často se váha vrátí v tzv. jojo efektu. Ideální hubnutí je 0,5 – 1 kg týdně.
Zaneste do svého jídelníčku více ovoce a zeleniny. Ke každému jídlu si přidejte zeleninovou oblohu.

– Jezte pravidelně po 2-3 hodinách. Vyvarujte se celodennímu hladovění a následnému přecpání.

– Jezte racionálně, připravte si svačinky na den a předpokládejte, že budete mít v průběhu dne hlad. Vyhnete se tak návštěvě McDonaldu o polední pauze.
– Nejezte hospodské jídlo. V hospodách nebo restauracích se moc o Vaši linii starat nebudou.

Na internetu je k mání hodně služeb, které nabízí sestavení kompletního stravovacího plánu. Pouze málo z nich má ale osvědčené výsledky. Společnost Svět zdraví spolu s RNDr. Petrem Fořtem, CSc. už pomohla vyřešit problém s přebytečným tukem mnoha klientům.

Read more

Local News