Výběr dětské postele – 5 bodů, na které nesmíte během nákupu zapomenout

Share

Při pohledu na růst vašich malých ratolestí čas utíká jako voda, proto bystě měli důkladně zvážit výběr dětské postele. Optimální velikost, materiál, funkčnost… faktorů je mnoho. Udělejte si konečně jasno a připomeňte si 5 bodů, na které rozhodně nesmíte během nákupu postele zapomenout.

Výběr dětské postele začíná u bezpečnosti

V zápalu hry často dochází ke ztrátě sebekontroly. Prostředí, kde se děti pohybují, by tedy mělo být co nejbezpečnější. Důležitými prvky, kterými by lůžko mělo disponovat, jsou zaoblené hrany a rohy. Taktéž perfektně jemný povrch bez zevních vad ochrání dítko od nepříjemných zranění v podobě třísek a škrábanců. Tato pravidla samozřejmě platí i u ostatních druhů nábytku.

Velikost aneb držte tempo s dětmi

Běžná lůžka mívají rozměry 90 x 200 cm. Pokud tomu nebrání velikost pokoje, vyplatí se zvážit nákup lože klasické velikosti. Nemusíte se pak starat o to, že potomek zase o kousek postel přerostl. Navíc snad ani nemusím dodávat, že shánění prostěradel a dalšího příslušenství ve specifických velikostech občas není zcela snadné. Místo toho můžete svůj čas věnovat tomu, jak správně zařídit pokoj pro školáka.

Pokud se budete držet klasiky, ušetříte čas.

Patrová lůžka jsou opět v módě

Pokud vaše rodina čítá více členů a prostor dostupných pokojů není nafukovací, můžete se poohlédnout i po patrových postelích. Dnes už dávno neplatí, že jediným typem patrového lože je palanda. Můžete vybírat z mnoha rohových či asymetrických tvarů či zvolit polopatro, tedy lehce vyvýšenou postel, která pod sebou nabízí prostor k uložení potřebných věcí, dětský koutek na hraní nebo například pohodlný pracovní prostor.

Cena, nešetřete na dětech

Jelikož spánkem strávíme téměř třetinu svého života, měli bychom prostředí, ve kterém spíme věnovat zvýšenou pozornost. A u dětí školou povinných to platí dvojnásob, vždyť dobrý spánek zlepšuje naši schopnost učení! Mezi solidní materiály patří například oblíbený dřevěný masiv, ale k výběru je v současné době i mnoho dalších variant. Kterou zvolit?

Materiály ke zvážení

V krátkém výčtu si můžete projít nejčastěji používané výrobní suroviny, včetně jejich výhod a negativ:

1) Dřevěný masiv

Velkým plusem této volby je fakt, že se jedná o přírodní materiál, který se navíc může pyšnit unikátní strukturou s kresbou dřeva. Vlastně můžeme říct, že co kus, to originál. Na druhou stranu si za tuto možnost budeme muset o něco více připlatit.

2) Čalouněná lůžka

Látková lože u nás patří mezi zákaznicky neoblíbenější. Jejich uživatelé oceňují zejména bezpečně měkké rohy a hrany. Navíc většinou obsahují praktické úložné prostory, které ve výsledku šetří místo. Mezi zápory musíme zmínit náročnost na údržbu, jelikož se musí vysávat a také složitěji rozpoznatelnou kvalitu zpracování, protože veškerá konstrukce je skryta pod vrstvou čalounění.

3) Lamino a dřevotříska

Tento druh se jednoznačně řadí mezi nejlevnější, ovšem zato u něho hrozí větší riziko rozpadu celé konstrukce při uvolnění soudržných lepidel. Obecně se jedná o nejméně kvalitní materiál.

4) Kov

Díky vlastnostem slitin, případně železa, jsou produkty tohoto druhu extrémně odolné a těší se dlouhé životnosti. U kovu však musíme počítat s vysokou hmotností konstrukce.

Gratuluji, právě jste učinili další krok k nákupu postele pro vaše nejmenší. Při návštěvě obchodu vás již žádný faktor nezaskočí, protože víte, jak důležitá je bezpečnost produktu, že klasické rozměry mohou do budoucna ušetřit váš drahocenný čas, a jistě vyberete materiál, který nejlépe pasuje k vašim potřebám.

Také aktuálně hledáte vhodné lůžko, kam uložit svoje děti? Který materiál považujete za nejlepší? A jaký je váš osobní názor na dřevotřískové konstrukce? Sdílejte své myšlenky s ostatními v komentářích.

Read more

Local News