Trápí vás pokles touhy?

Share

Možná na sobě začínáte pociťovat, že vaše touhy mají klesající tendenci. K tomu se můžete cítit vyčerpaní, podráždění, zkrátka bez kondice. Na vině může být pokles testosteronu – mužského pohlavního hormonu.

Jak se to stalo?

To, že nám všem s přibývajícím věkem klesá libido, je věc zcela běžná. Bohužel, ale i bohudík už nám není dvacet let. A tomu také odpovídá i naše domácí „řádění“, které se ze všech místností usídlilo natrvalo v ložnici ve středu večer.

S přibývajícím věkem muži pociťují nejen menší chuť, ale i méně fyzické síly. Právě s tím pomáhá ženšen – přírodní prostředek na podporu energie a síly ve všech ohledech!

Úbytek hormonů u mužů i žen

Mužům ubývá testosteron, ženám estrogen. Výsledkem je již výše zmíněný pokles libida. Ačkoli to daného člověka může na první dobrou hodně znepokojit, je dobré zůstat stát nohama na zemi a vzít situaci do svých rukou. Sníženou hladinu testosteronu lze řešit. Stačí ji podpořit: začněte se více hýbat, doplňujte vitamíny a minerály (hlavně zinek a selen), a dopřejte si spánek.

Právě pravidelný a dostatečný spánek (alespoň 8 h denně) je pro tvorbu testosteronu klíčový. Nejvíc hormonu se tvoří během druhé poloviny spánku, je proto škoda se o něj ochuzovat tím, že budete málo spát.

Jak naložit s realitou? 

Úbytek libida je s přibývajícím věkem zcela přirozený. Je ale škoda si neprodloužit, nebo znovu neoživit to, co nám v životě přináší ty nekrásnější pocity. Tím spíš, když současně podpoříte své celkové zdraví a kondici. Zinek a jiné minerály a vitamíny podporují imunitní systém, a díky ženšenu budete mít energii nejen na manželské povinnosti, ale i na své koníčky.

Read more

Local News