Top 10 Nejlepší sci-fi filmy roku 2011

Share

Pro zaryté milovníky scifi filmů jsme připravili žebříček nejlepších deseti filmů za rok 2011. A že tento rok byl velice povedený, dokazují následující filmy.

Už jste četli žebříček válečných filmů, které prostě musíte vidět? Nebo třeba zombie filmy, které jste možná ještě neviděli?

Pro trochu náruživější noci doporučujeme erotické filmy.

1. Zrození planety opic

opic

Foto © Twentieth Century Fox

Dosud zpracováním nejlepší ze série planet opic. Veškeré opice byly zdigitalizovány, a pokud se na film podíváte v HD kvalitě, čeká vás neuvěřitelná podívaná. Herci dokonce pobývali dlouhou dobu mezi opicemi, aby od nich okoukali pohyby a reakce. Film je z blízké budoucnosti a dokonce se v něm objeví věta, která nahrává dalším dílům (tedy těm původním).

2. X-Men: První třída

xmen

Foto © Twentieth Century Fox Film Corporation

Mladý Charles Xavier (Profesor X) s Erikem Lensherrem (Magneto) byli před půl stoletím ještě přátelé. Zjišťovali své jedinečné schopnosti, jejich názory se v jistých věcech ohledně studené války rozcházely. Vznikla mezi nimi nenávist na život a na smrt. 

3. Apollo 18

apollo18

Foto © Dimension Films

V Apollu 18 se kosmonauti potkají s tajuplným zlem na Měsíci. Film je sestříhán z „found footage“, tedy nalezených materiálů z videokamer. Výtečný nápad a perfektní zpracování dělá z filmu celek, od kterého v půlce neutečete!

4. Super 8

super8

Foto © Paramount Pictures

Trailer scifi filmu Super 8 vypadá velice dobře. Směr, kterým se film začne ke konci ubírat, je už pouhý boj s mimozemskou příšerou. Režisér J.J.Abrams mohl příběh zahalit do větší roušky tajemna. Vojáci si dělají starosti s páskou, kterou natočili školáci, přitom jim utekla super nebezpečná příšera. I přes trochu nelogiky si film díky napínavému začátku udržel pozici. 

5. Paul

paul

Foto © The Weinstein Company

Scifi komedie nás seznámí s mimozemšťanem Paulem. Vtipné situace nás provází celým filmem a pohyby Paula jsou doopravdy pohyby a mimika Setha Rogena. I přes předvídatelný a velice ohraný konec si tento film svým vtipem vydobyl místo v našem žebříčku.  

6. Vyměřený čas

cas

Foto © Twentieth Century Fox Film Corporation

Neotřelý příběh filmu nám přiblížil svět, ve kterém již neexistují peníze. Hodnotou je čas, který můžete žít. Za jeden den v práci dostanete 1 den a 3 hodiny. Kafe stojí 5 minut, krabička cigaret 20 minut. Po 25 letech se vám začne odečítat čas, který vám zbývá do smrti. Vy si nějaký musíte vydělat nebo ukrást!

7. Ocelová pěst

pest

Foto © Walt Disney Studios

Hugh Jackman je ztroskotanec, který dostane na hlídání svého syna. Spolu s ním se vydají na skládku pro náhradní díly do bojových robotů. Zde najdou starý model robota, kterého zprovozní a stává se jejich poslední nadějí na vydělání peněz. Postupně se stínovou metodou (kopírováním pohybů) učí boxovat na to, aby nakonec porazil šampiona. 

8. Zdrojový kód

kod

Foto © Summit Entertainment

Scifi mysteriózní film, ve kterém si střihnul hlavní roli Jake Gyllenhaal. Má za úkol během několika minut ve vlaku najít bombového atentátníka. Má na to ale mnoho pokusů! Strhává se výborné drama, nebudeme prozrazovat, jak film končí, nicméně opravdu stojí za zhlédnutí! 

9. Kovbojové a vetřelci

kovbojove

Foto © Universal Pictures

Daniel Craig měl v roce 2011 co dělat, byl obsazen v celkem 5 filmech. Jedním z nich jsou Kovbojové a vetřelci, film, ve kterém si zahrál trochu drsňáka, který nejde nikým zkrotit. Nakonec přeci jen podlehne tajemné krasavici a zachrání lidstvo. Jak už to u happy endů bývá.

10. Transformers 3

trf 3

Foto © Paramount Pictures

Již třetí sci-fi extáze bojujících robotů uprostřed velkoměsta. Film ničím zvláštním nenadchl, je to prachsprosté pokračování dvou dílů před ním. S čím novým by taky mohl režisér přijít, když už Transformers 1 a 2 byli dokonalí. 

Další sci-fi filmy, které byly roce 2011 natočeny

Battle: Los Angeles

Jsem číslo čtyři

Green Lanthern

Věc

Černá hodina

Another Earth

The Divide
 

 

Read more

Local News