Top 10 Nejkrutější způsoby mučení a poprav

Share

I v dnešním civilizovaném světě se provozují různé způsoby mučení s následkem smrti. V historii se však vymyslela spousta kousků, které by nikdo nechtěl zažít na vlastní kůži. Někteří takoví vynálezci skončili právě svou vlastní metodou.

10. Hadí jáma

Jeden z nejstarších forem mučení a smrti. Odsouzení byli uvrženi do hluboké jámy s jedovatými, rozdrážděnými a málo krmenými hady. Několik známých vůdců, včetně Ragnara Lodbroka, vikingského válečníka nebo Gunnara, krále Burgundska, našlo osud v takové jámě. Druhá metoda je shození do bazénku plného hadů.

9. Upalování pomocí pneumatiky

Vnitřek pneumatiky se naplní benzínem, či jinou hořlavou látkou. Pneumatika je pak násilím nasazena přes ramena a hrudník oběti a zapálena. Pro tuto metodu však musíte mít velké množství pneumatik různých velikostí, aby padly každému.

8. Pohřbení zaživa

Kořeny pohřbívání zaživa sahají už do časů před naším letopočtem. Metoda se používala pro jednotlivce i skupiny. Oběť je nejdříve svázána, umístěna do díry a pohřbena. Nejznepokojivější případ tohoto trestu se udál za druhé světové války, kdy japonští vojáci pohřbili takto v Nankingu skupinu čínských civilistů.

7. Pět bolestí

Čínská metoda je poměrně snadná, ale velice efektivní. Začíná se uříznutím nosu, pokračuje jedna ruka a jedna noha. Předposlední bolest nastane při kastraci a konečně poslední při rozpůlení těla v pase. Vynálezce tohoto trestu, Li Si, čínský předseda vlády, byl nakonec mučen a pak popraven tímto způsobem.

6. Kolumbijská kravata

Tento způsob popravy je jedním z nejkrvalečnějších. Krk oběti byl upižlán, často velice tupým nožem a jejich jazyk byl vytáhnut přes otevřené rány. Metoda se používala v násilném kolumbijském období tzv. La Violencia. Používala se hlavně pro zastrašení lidí, kteří mrtvolu následně našli.

5. Oběšený, natažený a rozčtvrcený

Trestem za velezradu Anglie bylo ve středověku oběšení, natažení a rozčtvrcení. I přes to, že tato metoda byla v roce 1814 zapovězena, měla za následek umučení mnoha stovek lidí. Proces byl následující. Oběť byla odtažena na místo popravy pomocí dřevěného trámu. Druhým krokem bylo pověšení na krátkou dobu, dokud nebyl velezrádce téměř mrtvý. Pak přišla na řadu kastrace a rozštípnutí, byly vyňaty vnitřnosti a přímo před zrakem oběti byly společně s genitáliemi spáleny. Nakonec tělo rozčtvrtili na čtyři části.

4. Boty z cementu

Metoda, představená americkou mafií, se zakládala na umístění noh oběti do bloků, naplnění cementem a hození do vody. Tato forma je občas procvičována i dnes. Dokonce vznikl eufemismus pro takto popravené lidi: „ten, kdo spí s rybami“. Pokud vám tohle někdo řekne, rychle se spakujte a odjeďte z republiky.

3. Republikánská svatba

Toto není nejkrutější způsob smrti, rozhodně je však nejzajímavější. Byl to způsob popravy ve Francii z velké Francouzské revoluce na konci 18. století. Dva lidé, zpravidla muž a žena stejného věku, byli k sobě přivázáni a utopeni. Nejvíce nebožtíků bylo utopeno v Loiře. Pokud voda k dispozici nebyla, alternativní smrt byla naběhnutím na ostří meče.

2. Ukřižování

Starověká metoda smrti je jednou z nejznámějších, a to jak všichni víme, hlavně díky popravě Ježíše Krista. Člověk je přibit kolíky ke kříži a pověšen do vzduchu. Často pak umírá spíše na žízeň, než na cokoliv jiného.

1. Upečení zaživa

Brazenský býk, někdy známý jako sicilský býk, je jedním z nejkrutějších způsobů mučení a popravy. Na metodu přišli staří Řekové, kteří vyrobili mosazného býka s prostorem uvnitř. Tam byla dána oběť a pod býkem se jednoduše zapálil oheň. Když se plamen rozhořel, býk doslova zbělal žárem a dotyčná osoba se vevnitř upekla.

Křik a závan spálené kůže vycházející z nozder býka, byl doslova pochoutkou pro kata, který pouze přikládal do ohně. Samotný vynálezce této metody si ji nakonec okusil také. V žebříčku má tato metoda neochvějné první místo.

Read more

Local News