Top 10 Mrtví lidé, kteří vydělávají nehorázné balíky

Share

Foto: wikipedia.org

Ač je to zvláštní až morbidní, lidé zbožňují mrtvé osobnosti. Odjakživa je pravdou, že živý spisovatel/zpěvák/herec/malíř/věděc nemá tolik uznání, kolik by si zasloužil a lidé si ho začnou vážit až po jeho smrti. 

Žebříček je z roku 2011.

1. Michael Jackson (170 milionů dolarů)

michael jackson

Foto: Wikipedia.org

Král popu nám skonal v roce 2009 ve věku 50 let. Právě díky tomu se stal velice populárním a jeho zadlužená osoba mohla posmrtně konečně vydělat pořádné peníze. Prodalo se totiž mnoho jeho alb, byl natočen film a byly zpracovány jeho nedokončené písničky. 

2. Elvis Presley (55 milionů dolarů)

elvis presley

Foto: Wikipedia.org

Elvis Aaron Presley byl nejen králem Rock’n‘ Rollu, ale je také králem tohoto žebříčku. Za minulý rok se mu podařilo vydělat 55 milionu dolarů pro své dědice. Jeho písničky jsou nestárnoucí, fanoušci po celém světě si kupují jeho alba (i ti fanoušci, kteří ještě nebyli na světě, když Elvis zemřel), často můžeme slyšet jeho písně jako soundtracky k filmům. Navíc dne 16. srpna si fanoušci po celém světě připomínali 30. výročí jeho smrti a navštěvovali jeho sídlo Graceland v Memphisu (nachází se zde muzeum Elvise). 

3. Marilyn Monroe (27 milionu dolarů)

monroe

Foto: Wikipedia.org

Norma Jeane Mortensen byla americká herečka, která se stala sexuálním symbolem v 50. letech. Když ji dne 4. srpna 1962 našli v jejím bytě mrtvou málokdo tomu chtěl uvěřit. Pravděpodobně se předávkovala práškami na spaní, ale u Marilyn nikdy nevíte. Za svůj život nebyla moc oblíbená u filmových režisérů ani spolupracovníků, nicméně fanoušci ji milovali a milují dodnes, což dokazují výdělky 6,5 milionů dolarů.  

4. Charles Schulz (25 milionů dolarů)

schulz charles

Foto: wikipedia.org

Charles Monroe Schulz si za minulý rok vydělal 25 milionů dolarů. Že vám toto jméno nic neříká? Ale jeho „dítě“ animovanou postavičku Snoopyho určitě znáte… Tento kreslíř a karikaturista je autorem mnoha komiksových postaviček, ale nejvíce ho proslavil právě Snoopy.

5. John Lennon (12 milionů dolarů)

john lennon

Foto: wikipedia.org

John Winston Lennon byl britský zpěvák, skladatel a člen legendární skupiny Beatles. Kromě toho se věnoval malířství, herectví, byl spisovatelem a politickým aktivistou. Dne 8. prosince 1980 ho před jeho domem zastřelil duševně nemocný Mark Chapman (dostal doživotní trest, který si stále odpykává, již 5 krát žádal o podmínečné propuštění). Ročně své manželce Yoko Ono a synovi Seanovi vydělává 12 milionů dolarů.

6. Elizabeth Taylor (12 milionů dolarů)

elizabeth taylor 

Foto : Wikipedia.org

Taylor umřela teprve nedávno, v roce 2011 v 79 letech. Jejím businessem byly voňavky, kterých vyvinula mraky. Do dnešní doby nesou lahvičky, prodávající se po celém světě, její jméno. 

7. Albert Einstein (10 milionů dolarů)

albert einstain 1921

Foto: Wikipedia.org, Einstein 1921

K tomuto geniálními fyzikovi snad ani není potřeba nic dodat. Patří mezi nejvýznamnější fyziky na světě a jeho teorie relativity, či vysvětlení fotoefektu, Brownova pohybu a spousta dalších vědeckých objevů, mu za minulý rok vynesla 10 milionů dolarů.  

8. Theodor Geisel (9 milionů dolarů)

geisel

Foto: wikipedia.org

Theodor Geisel, který vystupoval pod psedonymem Dr. Seuss, byl americký kreslíř a spisovatel. Za minulý rok vydělal 12 milionů dolarů a to především díky svým knížkám. Za svůj život napsal přes 60 knih a několik desítek povídek, bajek karikatur.

9. Jimi Hendrix (7 milionů dolarů)

jimi hendrix

Foto: Wikipedia.org

Kdo by neznal rockového kytaristu, zpěváka a skladatele Jimiho Hendrixe. Měl velice krátký život, dožil se pouze 27 let. I přes tuto krátkou dobu dokázal složit velké množství písniček, které vyšly na 8 posmrtných albech. Jedno z posledních, Valleys of Neptune, které vyšlo v roce 2010 mu vyneslo pěkný balík.

10. Steve McQueen (6 milionů dolarů)

mcqueen

Foto: Wikipedia.org

Terence Stephen McQueen byl americký filmový herec, který i po své smrti 7. listopadu 1980 vydělává ročně 6 milionů dolarů. Terence byl filmovou hvězdou 60-70. let a proslul svým lakonickým až chladným projevem. Ve svých filmech toho moc nenamluvil, vše za něj vyjadřovaly jeho činy. 

 

Read more

Local News