Tajemný Ind se objevil na pěti místech najednou

Share

Foto: babasteve, Flick.com

Teleportace je velkým fenoménem, který čeká na své objevení. Někteří vědci jsou skálopevně přesvědčení, že jde o otázku času a bude možné rozebrat na atomy jakýkoliv předmět a během milisekundy ho sestavit na odvrácené straně zeměkoule.

To ale ještě neslyšeli o záhadném Indovi, který v letech 1978 před zraky několika diváků z dlaně vytahoval přesně takové předměty, jaké si lidé přáli vidět. Zdá se vám to nemožné? Pokud by šlo o trik, tak kam se hrabe David Cooperfield se svým slavným zmizením Sochy Svobody.

Záhadný Ind

Toho roku se na ulicích londýnského předměstí tvořil hlouček zvědavců, kteří nevěřícně přihlíželi vzniklé situaci kolem záhadného Inda. Lidé na něj pokřikovali nejrůznější požadavky. Jeden z nich si dokonce přál specifické platidlo i s datem výroby, které posléze Ind ve svých rukách doslova vyčaroval. Říkal si Šara, vždy pozvedl svou pěst, pomalu otevřel ruku a předmět se v jeho hnědé dlani skutečně nacházel. Kdo chtěl, mohl nahlédnout. Posléze jako opravdový mág na kousek zlatavého kovu foukl a proměnil jej v písek. Lidé žadonili o další důkazy a prosili, aby jim ukázal dlouho ztracený šperk nebo rodinné klenoty. Šara vždy splnil vše, oč bylo žádáno. V jeho rukách se objevoval jedna cennost za druhou, ovšem každou z nich čekal stejný konec s příchutí písku.

Podroben velkému testu

Bylo více než jasné, že tyto činy nezůstanou bez povšimnutí a díky příspěvku z mnoha míst od Harvardské univerzity až po Oxford mohl být se souhlasem Šary proveden test. Dohoda zněla jasně. Šara se prý 7. Července objeví na pěti místech najednou a to přesně v 9 hodin londýnského času. Přesněji šlo o New York, Londýn, Sydney, Bombaj a Káhiru, kde budou čekat vědci a přizvaní doktoři. Díky časovému posunu se měl jeden ze svědků, který byl vyslán do New Yorku se Šarou setkat ve tři ráno u úpatí sochy svobody. 

Dokázal se prý skutečně teleportovat

Samozřejmě, že únava vzala za své a člen výpravy usnul ve svém spacím pytli, když mu někdo zaklepal na rameno. Podle výpovědi šlo skutečně o Šaru. Několikaminutový rozhovor skončil tím, že Šara odešel. Za necelou hodinu se všechny stanoviště zkontaktovaly a vyšlo najevo, že podobné setkání se odehrálo i na ostatních místech. Je snad možné, že by Šara skutečně vládnul tak zvláštní schopností, nebo šlo pouze o velice dobře promyšlený a zároveň provedený trik?
 

Read more

Local News