Spodní prádlo zvolte podle plánované aktivity

Share

V létě chceme být co nejvíce venku, sportovat, užívat si dovolenou, grilovat s přáteli i chodit na výlety a odpočívat. Aby nám den nezkazilo špatně vybrané prádlo, je lepší se předem zamyslet, jakou aktivitu máme v plánu a přizpůsobit jí i výběr prádla.

Pro dámy

Různé typy postavy vyžadují různé střihy, proto každé ženě sedí něco jiného. Některé jsou spokojené s nízkými brazilkami, jiné dají přednost klasickému střihu dámských kalhotek. Širší boky, větší bříško nebo naopak chlapecká postava mají různé požadavky. Při výběru tak záleží především na našem pocitu, který střih sedí nejlépe a neomezuje v pohybu. Zároveň je také důležitá správná velikost, aby nikde nic neškrtilo a vše sedělo tak, jak má. Pak je nošení dámského spodního prádla příjemné a nijak nás neruší v jakékoli aktivitě. U podprsenek pak platí, že na sport bychom měli volit spíše sportovní střih bez kostic, zato se širšími ramínky, a na klidové aktivity můžeme vybrat typ, který nám nejlépe vyhovuje. Obecně je pro sport vhodné bezešvé prádlo, které minimalizuje podráždění a poškození kůže, pokud se zpotíme, což v létě není nijak výjimečné.

Pro pány

U mužů je výběr podstatně jednodušší, volí mezi třemi základními střihy. Musí však myslet na oporu choulostivých partií, která je potřeba především při sportu a aktivním pohybu. Přílišná volnost v této oblasti může znamenat nepohodlí nebo namožení citlivé kůže. Upnutý a anatomicky tvarovaný střih s dostatečnou oporou mají klasické slipy a také boxerky s nohavičkou. Oba typy jsou vhodné pro sport a oblíbili si je i profesionální sportovci. Pro klidnější aktivity a volné dny se hodí trenýrky, které mají široké nohavičky a volný střih. Jsou tak skvělou volbou i pod volné letní oblečení, nikde netlačí a nepřekáží.

Přemýšlet dopředu nám může pomoci cítit se lépe a pohodlněji, ať už venku prší nebo zrovna panují tropická vedra.

Table of contents

Read more

Local News