Soška nalezená nacisty je mimozemského původu

Share

Máme tu možná další zápletku pro Indiana Jonese. Podle vědců, kteří publikovali článek v Meteoritics & Planetary Science, nepochází soška železného muže, nalezená nacisty, ze Země.

Nacističtí archeologové našli sošku ve vzdáleném regionu v Tibetu a přivezli ji do Německa v roce 1939, těsně před začátkem druhé světové války. Soška vyobrazuje muže v brnění, který má na hrudi hákový kříž po směru hodinových ručiček.

Železný muž by mohl představovat budhistického boha Vaiśravanu a mohl by být datován do jedenáctého století. Nicméně to jsou pouze dohady, jeho pravý původ zůstává záhadou.

Přišel z vesmíru

Jediná věc, na které se vědci shodli je ta, že pochází z vesmíru. Elmar Buchner, vedoucí výzkumník z Univerzity v Stuttgartu řekl: „Železný muž je jediná známá soška vyobrazující člověka vytesaná do meteoritu“.

Analýza materiálu ukázala, že je složen z železa, niklu a kobaltu s příměsí chromia, gallia a germania. Kombinace těchto prvků se shoduje s úlomky meteoritu v Číně, jenž byly nalezeny v roce 1913.

Spojení s nacisty

Proč vůbec nacisté přivezli do Německa právě tuto sošku? Můžeme pouze spekulovat. Možná se dozvěděli o jejím mimozemském původu od místních obyvatel. Koneckonců, umělci, kteří sošku vyrobili, si byli podle Buchnera vědomi zvláštní povahy materiálu.

ebo nacisty možná zaujala pouze mystická povaha sošky a použití hákového kříže na hrudi. Je dobře známo, že Adolf Hitler a mnoho jeho blízkých stoupenců bylo posedlých okultismem a nadpřirozenem.

Svastika (hákový kříž) pochází ze sanskrtu a znamená blahobyt a bohatství. Je to běžný symbol používaný starověkými kulturami – Egypťany, Řeky, Kelty nebo Peršany.

Hákový kříž ve směru hodinových ručiček je symbol hinduismu. Je spojen s bohem Slunce a bohem Višna. Takový kříž je na brnění muže na sošce. Nacisté, nicméně, používali hákový kříž proti směru hodinových ručiček. Ten je podle hinduismu spojen s magií a bohyní Kali, která je bohyní moci a je často prezentována jako temná a násilná.

Jakékoliv je spojení nacistů se soškou, je jasné, že Železný muž je speciální a záhadný kus umění.

Read more

Local News