Sezóna stylových knírů se blíží – Vypěstujte si svůj originální knír a naučte se o něj pečovat

Share

Ještě nějaký ten měsíc a vypukne knírové šílenství – měsíc knírů Movember. Celosvětově rozšířená akce, která jednak zvyšuje povědomí o prevenci před mužskými onemocněními a hlavně dává všem chlapům výmluvu, proč odložit strojek a představit své “kníraté“ a vysoce originální já.

Odvaha “nahodit“ knír

V dnešní době se na knír kouká skrz (hlavně ženské) prsty, přitom snad každý chlap někde hluboko sebe skrývá nepopsatelnou touhu fajnový a pořádně hustý knír mít. Naštěstí je tu měsíc listopad/movember, který už od roku 2004 přináší možnost beztrestně knír nosit!

Listopad je jediná společensky “přijatelná“ doba pro pěstování knírů. Buďte frajer, který nedbá trendů a módního diktátu a začněte s tím už nyní! 

Pěstování kníru a jeho údržba

Pěstování knírku může začít různě. Pokud chcete mít knír spolu s plnovousem, stačí prostě nechat vousy růst. Máte-li v plánu odzdobit tvář pouze kniryknírkem, necháte si vousy vyrůst všude a pak už je zastřihujete a holíte podle toho, jaký styl chcete nad horním rtem mít.

Po čase… Podařilo se? Nyní nastává část péče a údržby.

  • Knírek si myjte – Pokaždé, když si myjete obličej nezapomeňte ani na vousy. Na kontrolu čistoty dbejte zejména po jídle, kdy v knírku (nedejbože) může zůstat kus toho výborného Karlovarského knedlíku. Pro dokonalou očistu doporučujeme použít šampón na knír (viz nabídka www.luxusni-holeni.cz/holeni/pece-o-vousy-a-knir).
  • Knír si vyčesávejte – Získá tak upravený vzhled a dosáhnete tím kýženého tvaru. K vyčesávání použijte minihřeben určený na úpravu knírů. Pomocí něj můžete tvarovat třeba pěšinku. Hlavní je česat vousy tím správným směrem, tak jako při úpravě vlasů.
  • Voskujte – Pakliže vám nad rtem roste něco skutečně extravagantního, neobejdete se bez vosku, jenž vám pomůže vousy vytvarovat a udržet ve tvaru po celý den. Kromě toho vosk vousy vyživí a podpoří jejich zdravý růst.

Aplikujte na umytý vlhký knír, jemně jej vmasírujte a výsledný styling “dotáhněte“ pomocí hřebenu. 

  • Myslete na výživu – Pokud často “přiholujete“ nebo přistřihujete, používejte speciální olej, jenž vousy zjemní a zároveň ochrání pokožku před celou tou procedurou.

“Vousaté“ potřeby, které by vám neměly chybět

Péče o knír není nic obtížného, stačí mít ty správné produkty. Mezi naprostý základ patří hřeben na knír, ten a všechny další potřeby na vousy koupíte online na stránkách prodejce luxusni-holeni.cz

hreben-na-knir

Ručně vyrobený mini hřeben na knír v praktické velikosti 8,5 centimetrů a barvě slonové kosti. Kvalitní produkt od tradičního výrobce pánské kosmetiky – Taylor of Old Bond Street.

868 vosk

Na foto (zleva): Mr. Natty Face Forest Soap, šampon na vousy, Proraso vosk na knír, obojí na luxusni-holeni.cz

Když vás knír přestane bavit? 

Snadná pomoc, hladkou tvář i horní ret vám snadno zajistí moderní holící strojek nebo klasika v podobě dokonale ostré břitvy. Možností je rovněž návštěva tradičního pánského holičství tzv. barbershopu.

knir-1

Jakým originálním knírem budete okolní dámy oslňovat a pány rozptylovat vy?  

Read more

Local News