Seznámení na internetu – zoufalství, nebo dobrá příležitost?

Share

Podle světových statistik existuje na internetu až 65 000 aktivních seznamek, které mají více než 1000 uživatelů. Mladí lidé se k seznamkám často upínají již od útlého věku.

Nedostatek času

V dnešní uspěchané době je zcela běžné, že seznamky nepoužívají pouze mladí lidé jako formu zábavy či nezávazného seznámení, ale i lidé staršího věku, kteří zkrátka nemají na klasické seznamování čas.

Všeho s mírou

Samozřejmě psát o seznamkách jako o formě nějakého zla, co ničí naší mládež, je hloupost. Pokud bude daná osoba brát seznamku s lehkostí jen jako druh zábavy, či nějaká příležitosti, jinak bude ze světem komunikovat zcela normálně, žádný problém by neměl nastat. Někteří jedinci mohou být více stydliví a forma seznámení – virtuální metodou jim může pomoci danou osobu před osobním setkáním lépe poznat a nervozitu se stydlivostí potlačit či dokonce překonat.

Problém seznamek a sociálních sítí

Problém může poté nastat u jedinců, kteří se na tuto metodu seznámení příliš upnou. Poté můžou nastat poruchy v klasické verbální (osobní) komunikaci. Takovéto osoby jsou virtuálním světem tak zmanipulované, že se již pak nejsou schopni zařadit do společnosti a normálně komunikovat s okolním světem. Tito jedinci jsou poté často terčem posměšků a šikany.

Osobní komunikace se může zhoršovat i z důvodu přemíry hraní online her, u kterých člověk komunikuje výhradně skrz monitor.

Kybernetická šikana

Dalším problémem, který mohou internetové seznamky přinést, je kybernetická šikana. Ta zahrnuje veřejné zesměšňování na nejrůznějších seznamkách a sociálních sítích jako Facebook a Twitter.

Láska na celý život

Samozřejmě házet všechny seznamky do jednoho pytel a tvrdit, že zde štěstí nenajde, je hloupost. Štěstí může potkat každého a právě na seznamce můžete najít tu pravou lásku. Důležité je neupínat se k seznamkám, nebo sociálním sítím až moc a být neustále v kontaktu s okolním světem.

Co si myslíte vy? Jsou seznamky na internetu pouze pro zoufalce, nebo je to dobrá forma zábavy, či případného seznámení?

Read more

Local News