RODIČE NEZAPOMEŇTE NA KVALITNÍ PSACÍ STOLY

Share

Zařizujete pokoj školákovi a nevíte po jakém nábytku sáhnout? Nezapomínejte, jak je důležité zařídit mu pokoj tak, aby se v něm cítil dobře a pohodlně. Každodenní povinnosti tak bude zvládat hravě a šikovně.

Mnoho rodičů při zařizování pokoje věnuje pozornost právě ne tak důležitým prvkům a nábytku. Jedná se například o doplňky či sladění barvy s nábytkem. Důležitější však je věnovat pozornost podstatným kouskům, které budou v pokoji hrát velkou roli. Můžeme říci, že mezi ně patří dětská postel a psací stůl. Jak by měl vypadat kvalitní dětský psací stůl?

1.Kvalitní materiál zaručí dlouhodobé používání

Jednoznačným vítězem materiálu, ze kterých by měly být vyrobeny dětské psací stoly je dřevo. Jedná se o přírodní materiál, který poskytuje kvalitu a komfort pro dlouholeté používání. Psací stolky pro děti, jsou vyrobeny z kvalitního borovicového, bukového a dubového dřeva, které jsou významné svojí tvrdostí, odolností vůči poškození a trvanlivostí. Dřevo je zároveň antistatický materiál, proto je vhodný pro alergiky a astmatiky.

2.Úložný prostor navíc se vyplatí

Dětský psací stůl s úložným prostorem je nábytkem, který ocení malí i velcí. Každý úložný prostor, kterým bude stolek disponovat, je velkým plusem. Ať už půjde o zásuvky na boku, uprostřed nebo o vyvýšenou desku, každý student takový prostor využije. Může si do něj pokládat sešity, knihy a jiné psací potřeby.

3.Ani velký ani malý

Psací stůl do dětského pokoje není koupě na rok. Jedná se o investici, která má vydržet dětem až do dospělosti. Moderními se proto stávají polohovatelné psací stoly, které umíte nastavit podle výšky vašeho dítěte. Psací stůl u školáka nesmí být určen pro dospělé, protože by mohlo dojít k deformování páteře.

Pokud se rozhodnete používat nový stůl jako počítačový stolek, pracovní deska by měla být dostatečně velká na to, aby se na ni vešel počítač i ruce dítěte. Pracovní deska by neměla být menší než 120×80 cm. Ideálním příkladem je například psací stůl Lotta nebo psací stůl Swing.

4.Design hraje velkou roli

Pokud chcete vzbudit pozitivní myšlení a chuť učit se u vaší ratolesti, je důležité vybrat design psacího stolu. Do popředí se dostávají bílé psací stoly, hnědé psací stoly či barevné psací stoly. Na drevko.cz najdete stoly ve skandinávském, rustikálním, moderním i klasickém stylu.

Read more

Local News