Recept na nesmrtelnost: umíráme, protože na to myslíme

Share

Je vůbec možné, že by naše těla byla nesmrtelná a jen pouhou myšlenkou na smrt se stáváme podvědomě smrtelnými? V řadě náboženských směrů se říká, že čím více na smrt myslíš, tím více si ji blíž. Dá se snad z tohoto tvrzení usoudit, že pokud začneme smrt jako takovou ignorovat, tak u našich dveří nezaklepe?

Mnozí jsou přesvědčeni, že ano. Smrt je podle nich pouhým důsledkem našeho očekávání. Smrt je přeci přirozenou součástí našeho života. Koloběh, který se nedá zastavit. Ovšem stále více se objevuje velké množství důkazů hovořící o nesmrtelnosti jednotlivých lidí. Už od nepaměti se panovníci z celého světa snaží nalézt nebo vyrobit elixír věčného mládí, co když ta pravá substance tkví v našich mozkových buňkách.

Hinduističtí mistři jsou dodnes velkou záhadou, nikdo přesně neví kolik jim je, ale není nikoho v jejich bezprostřední blízkosti, kdo by je neznal více jak 100 let. Někteří mluví o tom, že jim dokonce je na 250 let a vypadají na 70. Jde o lidi, kteří se absolutně zřekli jim nepochopitelné západní kultuře. Nemají civilizační choroby, nepotřebují jíst, to co se běžně objevuje na našich stolech a přece dokážou bez léků naplnit pohár všech věřících svým obdivuhodně dlouhým životem.

Pro někoho jde o fantasmagorickou představu, která hraničí se scient-fiction, ale pro ty ostatní – nábožensky založené to není nic neobvyklého. Pokud budeme ve své stravě opravdu střídmí a nebudeme propadat všeobecnému faktu, že všichni kolem nás stárnou, chřadnou a stávají se nemocnými, tak se tomu můžeme vyhnout. Moderní doba nás nutí smýšlet tak, jako bychom už ve dvaceti byli staří. Ihned si musíme založit penzijní připojištění. Neustále hledíme na reklamy plné vitaminových doplňků a léků, které vás zbaví zdravotních komplikací. Média zkrátka pouští takové spoty, které si u nich někdo zaplatí. Proto nečekejte, že vás tam někdo poučí o správném způsobu života. Zdraví lidé jsou z finančního hlediska nevýděleční. Svět potřebuje nemocné, přesně takto se k našemu západnímu stylu života vyjadřují ti, co obelstili smrt a jsou na světě 3x tolik déle, než mi samotní se všemi těmi léky a zdravotním systémem.

Podle všeho je spouštěč umírání pouze v naší hlavě. Dá se přirovnat k tlačítku, které když stiskneme, tak se vlastně odevzdáváme situaci, jež v našem životě nastala. Vždy si pamatujte, že hlavním předpokladem pro vyléčení z jakékoliv choroby je naše silné tělo. Žádná pilulka nedokáže vyléčit žádnou nemoc, nejen napomoct tělu ke své vlastní opravě.

Mozek se dá podle mnoha vědců přeprogramovat.

Žijte tak dlouho, jak si přejete, bez nemocí a strachu ze smrti. Záleží na každém z nás, kolik let chceme kráčet po světu plní elánu. Mozek je stále velkou neznámou a nikdo pořádně neví, jak funguje, ani co se v něm skrývá. A pokud je v něm uložen lék na naší nesmrtelnosti, tak to podle vědců nebude nic neobvyklého.

Mozek dokáže neuvěřitelné věci, když dostane prostor. 

Read more

Local News