Proč svůj domov zabezpečit pomocí elektronického systému 

Share

Pociťujete doma nejistotu a strach? Bojíte se o bezpečí sebe i svých nejbližších? V tom případě byste právě vy měli zvážit pořízení elektronického zabezpečovacího systému. Zjistěte více.

Co dokáže tento systém chránit

Elektronický zabezpečovací systém je původní označení pro alarm, který je určen k ochraně nemovitostí a předmětů proti odcizení a vloupání. Moderní systémy pro zabezpečení rodinného domu v sobě přitom spojují hned několik užitečných funkcí. 

Dokáží například rozpoznat skutečnost, že došlo ke vloupání přes dveře, balkón, okno či terasu. Také umí reagovat na případný únik plynu, kouř a požár nebo třeba záplavu způsobenou přetékajícím umyvadlem. 

Co můžete pomocí zabezpečovacího systému ovládat

Elektronický zabezpečovací systém dokáže mnohdy zastat také praktické funkce v rámci domácí automatizace. Poradí si například s ovládáním brány nebo zapnutím nejrůznějších elektrospotřebičů (například topení či chlazení). 

Pokud se rozhodnete pro zabezpečovací systém s programovatelným kalendářem, budete moct vše ovládat také s ohledem na to, jaký je zrovna den a kolik je hodin. 

Jak dlouho trvá instalace zabezpečovacího systému

Samotná instalace se vždy odvíjí od toho, pro jakou variantu zabezpečovacího systému se rozhodnete. Například bezdrátové modely pracující díky bateriím lze instalovat v řádu několika hodin

Naopak sběrnicové zabezpečovací systémy využívající kabelové rozvody vyžadují natažení kabeláže. A s ohledem na to může jejich montáž trvat i několik dní. Složitější systémy je zároveň třeba správně nastavit a jejich fungování otestovat.

A jak je to s finanční stránkou věci?

Pokud nad pořízením elektronického zabezpečovacího systému uvažujete, jistě vás bude zajímat celková cena daného řešení. Bezdrátové provedení se orientačně může pohybovat v rozmezí od 6 do 30 tisíc korun

Pomyslnou zlatou střední cestou jsou poté produkty v cenové relaci od 30 do 50 tisíc korun. A ty nejpropracovanější zabezpečovací systémy mohou bez problémů pokořit i hranici 100 tisíc korun

Více informací o možnostech zabezpečení bydleni najdete na www.defendit.cz

Read more

Local News