Proč se (ne)nechat potetovat

Share

Přemýšlíte o tom, že se necháte potetovat? Proč ano, proč ne? Své tělo můžete zkrášlit vkusně vybraným kouskem, ale skoro stejně velká šance je, že své tělo zohyzdíte navždy.

Přemýšlíte o tom, že se necháte potetovat? Proč ano, proč ne? Své tělo můžete zkrášlit vkusně vybraným kouskem, ale skoro stejně velká šance je, že své tělo zohyzdíte navždy.

Proč ano

 1) Velký výběr kérek

V současnosti si můžete vybrat z velkého množství symbolů, obrázků, ornamentů či jmen. Stačí prolistovat katalogy tatérů a prstem ukázat na vaši srdcovku nebo si samozřejmě můžete vymyslet vlastní návrh. Konkurence je veliká, určitě vám bude vyhověno. Ať už budete chtít srdíčko, jména dětí či milenek, obrázky psů, anebo pavouků.

2) Není problém najít salón

Dříve se tetovalo pouze na okraji společnosti, v zapadlých zákoutích, věznicích atd. Oproti minulosti, dnes opravdu není problém najít vhodný salón, kde vám splní vaše přání či sen. Konkurence je značná, proto se vám může dostat speciálních bonusů, příjemné obsluhy a povedených kérek. Stačí jen hledat a po srovnání výhod správně vybrat.

3) Příznivá cena

S konkurencí se samozřejmě snižuje cena. Ve finále záleží na velikosti tetování, které si zvolíte, ale je možné říci, že cena bude o 70% nižší, než když se s tetováním začínalo. Dříve byla cena přemrštěná, takže to nyní neznamená, že výsledek bude nekvalitní a horší než před lety. Jde prostě jen o tržní záležitosti. Lepší tetovat za málo, než netetovat.

4) Hygiena

Dnes už se nemusíte bát, že společně s tetováním dorazíte domů i s infekcí či nemilou nemocí. Většina tatérů to má ošetřené a bere to vážně, i když se mohou najít výjimky, které nečistí nástroje, pracují v nevyhovujícím prostředí a mají nekvalitní materiál. Ale myslím, že tito lidé jsou poznat na první pohled.

5) Umění a myšlenky

Tetování je druh umění, když se dělá správně. Můžete pomocí něj vyjádřit svůj postoj k životu, svůj styl, dát najevo, koho máte rádi a co se vám líbí. Ale nic by se nemělo přehánět. Bohužel i kérky jsou věcí návykovou, a proto to občas dopadá tak, jak to můžete vidět v různých kuriozitách.

Proč ne

 1) Závislost

Většina lidí, když si dá jeden obrázek, neskončí s ním a pokračuje v dalších a dalších. Mluví se o závislosti. Nakonec máte na svém těle více potetované než normální kůže a vypadáte jako nějaké monstrum. Pak už jde veškeré umění stranou.

2) Vlivy historie

Převážně starší generace má tetování spojená s kriminalitou. Takže byste měli počítat s tím, že se po vás budou dívat jako po nějakém násilníkovi, gaunerovi a vrahovi. Měli byste s takovými pohledy a názory předem počítat a následně se nenechat vyvést z míry.

3) Trvání v proměně

Lidé a jejich názory se mění, tetování zůstává. I když dnes lze tetování odstranit, je to záležitost finančně poměrně náročná. A proto je tu otázka, zda se dát opravdu tetovat a pokud ano, čím se označkovat, aby mi to později nevadilo a abych s tím dokázal žít? Je to otázka poměrně zásadní, takže by to mělo být to první, co uděláte. Rozmyslete se, zda si opravdu za něčím stojíte natolik, že se to v průběhu let nezmění.

4) Stará kůže, povislé tetování

S předchozím bodem o názorech souvisí i tento bod. To, co v mládí vypadá nádherně, přitažlivě a sexy, ve stáří může působit až odpudivě, bláznivě či trapně. Kůže se svraští, obrázek povadne a ztratí svůj původní tvar. Obzvlášť na viditelných místech by to mohl být problém.

5) Nepovede se 

I to se může stát. Člověk není bezchybný, takže stačí jeden špatný pohyb a vaše tatto nebude vaše, podle vašich představ. A vy potom budete chodit s něčím, o čem nejste stoprocentně přesvědčeni a budete muset tvrdit, že se vám to opravdu „líbí“. Zvažte to.

Pořádně zvažte výběr umělce!

Table of contents

Read more

Local News