Přítelkyně nechce delší dobu sex, co s tím?

Share

Má jiného? Přestalo ji to se mnou bavit? Či je snad lesba? Tyto otázky si podle vědců pokládá nejvíce mužů v případě, že jejich přítelkyně nevykazuje snahu o udržení partnerské sexuální aktivity. V tomto článku se pokusíme tomuto problému přijít na kloub.

Hlavní roli hraje spousta faktorů

Ženský sexuální život je zcela odlišný od toho mužského a hraje v něm roli spousta různých faktorů. Ještě předtím než začnete „plašit“ a dělat unáhlené závěry je třeba položit si sám sobě několik otázek:

 

  • Není toho na vaší přítelkyni v poslední době hodně?
  • Neprošla si nějakou deprimující situací? Nemá v poslední době hodně stresu či fyzického a psychického vyčerpání?
  • Neklape Vám to již delší dobu, nebo je to jen otázka posledních dnů/týdnů/měsíce?
  • Nenašla si nějakou novou kamarádku, se kterou stráví hodně času a která jí může nakukávat různé nesmysly?

 

Pokud na nějakou otázku odpovíte ano, je třeba situaci ve vztahu řešit individuálně přesně podle problému. Jinak..

Vhodná doba – základ úspěchu

Najděte si vhodnou dobu, kdy se budete cítit oba uvolněně a bez emocí požádejte přítelkyni o to, aby si s vámi v klidu promluvila. Chce to hlavně klid a emoce stranou. Nikdy se nepouštějte do diskuze v době, kdy manželka/přítelkyně nemá náladu. Nikdy to neskončí dobře, jakmile jsou do hádky zapojeny emoce, nemá cenu nic řešit. Na debatu musí být ta správná konstelace nálad a vy musíte mít trpělivost a neustále čekat na vhodnou příležitost.

Když přijde na věc

Zeptejte se v čem je problém, uveďte jí názorný příklad (například: ještě před 2 měsíci jsme měli sex 3x-4x týdně, momentálně je to maximálně 1x týdně, co se stalo?) vyptávejte se, zajímejte se o její problémy. Ovšem pokud přítelkyně bude reagovat podrážděně a odpovídat ve stylu: nic, nestarej se, nemám teď čas to řešit, je něco špatně a je potřeba brát zřetel i na nevěru.

Nevěra?

V takovémto případě je nutné chvíli vyčkat a pozorovat chování přítelkyně, zda nedochází k nějakým podivným událostem (častá návštěva kamarádek, brzké chození do práce a opožděné vracení domů, mazání sms apod.) Pravda stejně většinou vyjde na povrch.
Ovšem příčinou náhlého nechutenství k sexu nemusí být jen nevěra, ale například i výše zmíněný stres, pracovní vytíženost, či dokonce sexuálně nevyhovující partner. Třeba jen děláte něco špatně v posteli.

Pokud problémy nic nevyřeší je potřeba navštívit poradce, popřípadě psychologa/sexuologa.

Read more

Local News