Posílejte balíky do zahraničí bezpečně a úsporně

Share

Ať už se zabýváte prodejem zboží pro zahraniční klientelu nebo máte v cizině příbuzné, jimž čas od času posíláte nějaký dárek, jistě přemýšlíte, jak nejvýhodněji a zároveň nejbezpečněji danou věc poslat. Nabízíme několik tipů, kterak poslat balík, aby na místo dorazil v pořádku, a jako bonus informace o tom, jak se nedostat do potíží kvůli posílání zakázaného obsahu.

Jak připravit balík, aby vám ho hned u odbavení neodmítli

Balík k odeslání musí splňovat určitá kritéria ohledně hmotnosti, délky, případně celkové délky, obvodu a výšky. Jestliže cokoliv ze zmíněných podmínek porušíte, může být odmítnut k přepravě.

Obalový materiál je nutné zvolit tak, aby plně odpovídal obsahu balíku. Sklo nebudete zkoušet posílat v igelitovém pytli, stejně jako těžké předměty, u kterých hrozí přetrhnutí obalu. S balíkem se při přepravě vícekrát manipuluje, proto i vnitřní výstelka má svůj význam.

Dbejte na to, že jakkoliv dobře zabezpečený balík se zřejmě nedostane na místo určení, jestliže na něm necháte staré čárové kódy, adresy a podobně.

Připlatit za pojištění, nebo ne?

Buďte chytří a k přepravě balíku zvolte takovou společnost, která garantuje pojištění ztráty či poškození v rámci jejich služeb. Balík do zahraničí.cz poskytuje pojištění zdarma u balíků do hodnoty 2 500 Kč. Přejete-li si pojistit zásilku na vyšší částku, není problém si připlatit. A nebuďte troškaři, pojistit se můžete až do částky 2 000 000 Kč.

Jak to chodí v praxi?

Se službou Balík do zahraničí.cz si nejprve zvolíte, jakým způsobem k nim zásilku dostanete. Můžete si třeba objednat vyzvednutí z jakéhokoliv místa v rámci ČR. Vyplňte formulář s informacemi o vás, adresátovi a samotném balíku. Zaplaťte prostřednictvím internetu a máte hotovo. Abyste věděli, kolik vás bude celá ta legrace stát, mrkněte na výpočet ceny balíku.

Co určitě neposílat

Jednotlivé státy mají určeno, co na jejich území nelze posílat. Obecně se jedná o alkoholické nápoje, pornografický materiál, potraviny, zbraně, živá zvířata – to je jasné. Pokud si vaší zásilkou nejste zcela jistí, přečtěte si předem informace o zboží, jež je zakázané pro vývoz z ČR.

 

Read more

Local News