Po zimě je nutné zkontrolovat tlumiče

Share

Dlouhé zimní období letos přineslo mnohé výmoly a nečekané situace, se kterými jsme se museli během zimní sezóny vypořádat. Jsme rádi, že jsme se domů dostali v pořádku. Nyní je na čase zkontrolovat stav svého vozidla a dopřát mu servis.

Nejvíce trpí elektronika a tlumiče

Tlumiče Audi, ale také ostatních značek, během zimního období doslova trpí. Nečekané výmoly, které se ukrývají pod sněhovou pokrývkou, jsou nepříjemným překvapením každého řidiče. Povrchy našich vozovek jsou v mnohdy velmi špatném technickém stavu a je na denním pořádku, že se musíme vyhýbat nebezpečným úsekům na vozovce. Tlumiče do auta samozřejmě trpí, ať už to jsou tlumiče Audi nebo BMW.

Během zimního období je také potřeba zkontrolovat, zda je plně funkční veškerá elektronika. Zejména pokud parkujete před domem a nemáte k dispozici garáž, je elektronika vlivem nízkých teplot vystavena velké zátěži. Po zimě vždy zjistěte, jak je na tom například vaše baterie, a zda již nepotřebuje obměnu.

Ale zpět ke tlumičům.

Jak poznat opotřebení tlumičů

Jak vlastně zjistit, že je s tlumiči něco špatně? Základní ukazatel je vždy servis. Právě v odborném servise vám ihned řeknou, jak na tom vaše tlumiče jsou a jakou životnost ještě mají. Pokud již došlo k jejich opotřebení, je lepší objednat nové, abyste ochránili bezpečnost posádky svého vozidla.

Opotřebení tlumičů poznáte tak, že auto prodlužuje svou brzdnou dráhu. Vadné tlumiče se projevují také tím, že auto na vozovce takzvaně plave a nedaří se jej udržet v jednotné stopě. Tlumiče jsou přitom pro bezpečnost posádky klíčové.

Opotřebené tlumiče se projevují vibracemi na volantu. Stačí chvíli řídit jiné vozidlo a poté opět sednout do svého, abyste ihned poznali, že je něco špatně.

Kontrola tlumičů a jejich případná výměna je klíčová pro celou posádku vozidla. Jedině tak máte možnost zajistit bezpečnost všem lidem, které v autě vezete.

Read more

Local News