Pánové, za elektrokolo se stydět nemusíte

Share

Fenoménem posledních let jsou takzvaná elektrokola, která vám umožní zdolat i velké dálky s minimální fyzickou námahou. Velice důležitou součástí takového elektrokola je baterie, která v sobě uchovává energii pro pohon, přičemž některé modely bez problémů zvládnou i poměrně dlouhé vzdálenosti. Záleží samozřejmě na tom, jak velkou kapacitu baterie má. Pánové, za elektrokolo se vskutku stydět nemusíte, protože připomíná normální kolo, navíc na něm v současné době jezdí spousta lidí ze všech věkových kategorií.

Určitě nám dáte za pravdu, že elektrokola získala oblíbenost především u starších občanů, ovšem stále častěji na nich můžete vidět i mladší jedince, již si chtějí usnadnit cestu do práce či do školy.

Jak elektrokolo vůbec funguje?

Spousta výrobců se zaměřila na design, takže elektrokolo od toho klasického už takřka nepoznáte. Pokud budete chtít šlapat, nic vám v tom nebrání, neboť elektrokolo má zachován pohon šlapáním. Vybrat si můžete, jestli chcete mít baterii ve středu konstrukce, nebo na zadním kole.

Asi se ptáte, jestli jsou elektrokola vhodná i pro pány. Určitě ano, uvidíte na nich ne jednoho muže ve vašem věku. Navíc tento vynález přináší spoustu benefitů. Už nemusíte stát v kolonách při dopravní špičce, přestanete být závislí na veřejné dopravě a rychle se budete pohybovat v městském prostředí. Poděkuje vám také planeta, protože kolo je ekologický způsob přepravy.

Jaké elektrokolo vybrat?

Ještě tedy zbývá vybrat to správné elektrokolo. Dostupný je naštěstí test nejlepších elektrokol, jenž porovnává několik modelů. Z testu je zřejmé, že první místo obsadil Haibike Sduro HardNine 7.0 2019, ovšem počítejte s tím, že jeho cena se pohybuje okolo 79 000 korun. Dojezd je však neuvěřitelných 180 kilometrů, takže baterie je vskutku extrémně výkonná.

Read more

Local News