Pánové, chystejte žebříky – vánoční LED osvětlení je nejlepší pověsit už nyní

Share

Myslíte si, kolik je do Vánoc ještě času? Ano, je. Avšak pokud chcete rodině připravit skutečně unikátní světelnou show, je nejlepší čas na přípravu právě teď.

Vánoční LED osvětlení je dnes naprostým standardem nejen pro interiér, ale i exteriér. Ozdobí okolí rodinného domu, samotný dům, ochudit se však nemusíte, ani když máte třeba jenom byt s venkovní terasou nebo balkonem. Když se do rozmístění LED světel pustíte nyní, bude vás to více bavit. Vyhnete se nepříjemně chladným prosincovým dnům, kdy tyto práce děláme už jen s velkým sebezapřením. Vždyť kdo by v zimě raději neseděl u kamen?

Čas na vánoční osvětlení přichází v říjnu

Právě říjen je ideální jak na nákupy, kdy je ještě v e-shopech k dostání plný sortiment vánočního osvětlení, tak na instalaci. Co sluší exteriéru a možná vás to ještě nenapadlo? Na garáž nebo pergolu, případně pod střechu, umístěte vánoční osvětlení rampouchy. Zimy už dávno nejsou tím, čím bývaly, a tak se těch klasických nedočkáme. Takže dětem a partnerce je naservírujte jako vánoční LED osvětlení. Budou jimi fascinované.

Rozsviťte stromy

Dalším hitem je osvětlování stromků na zahradě. Určitě nic nezkazíte, když ozdobíte váš jehličnan před domem. Ale nevyhýbejte se ani listnáčům. Jejich osvětlování je novým trendem. Zejména menší stromy s kulatou korunou vypadají osvícené skutečně impozantně. Nyní však, za teplejšího počasí, možná přijmete větší výzvu. Z ořešáku již opadává listí. Co tak osvítit právě váš zahradní rodinný ořešák? Avšak pozor! Jeho větvě jsou křehké, proto nezapomeňte na jištění.

LED vánoční osvětlení vám pojistky nevyhodí

Připadá vám tolik LED světel jako plýtvání penězi a energií? Nebojte se, LED světla mají malou spotřebu, a proto to na svém vyúčtování za elektřinu nijak zásadně nepoznáte. I když si dopřejete takové vychytávky, jako světelné sítě pověšené na fasádu.

A kdy vánoční osvětlení rozžnout?

Teď je instalujte, vyzkoušejte, ale nerozsvěcujte. Nechte si atmosféru až na předvánoční čas a osvětlení rozsviťte s první adventní nedělí. A pokud vám manželka či partnerka do vaší předvánoční přípravy příliš mluví, doporučte jí, ať opráší recepty na vánoční cukroví, aby si ani ona nenechala přípravu na letošní Vánoce na poslední chvíli.

Read more

Local News