Nejkrásnější pláže světa aneb kam na dovolenou

Share

Léto se blíží a vy se možná chystáte (ať už s rodinou, přítelkyní či s přáteli) po celoročním pracovním cyklu na dlouho očekávanou dovolenou k moři. Pokud ještě nemáte vybráno – tento článek by pro Vás mohl být inspirující. Vypíšeme si zde totiž ty nejkrásnější pláže světa, takže pokud ještě nemáte jasno, kam to letos bude, inspirace je zde na místě.

1. Turqouise Bay, Austrálie

Nezařadit tuto pláž mezi nejkrásnější na světě by byl hřích. Turqouise Bay je místními považována jako učiněný ráj na zemi. Pláž se může pyšnit úžasnou zátokou s tyrkysovou vodou na severozápadním mysu Indického oceánu. Pobřeží je lemováno bílým jemným pískem, který tvoří kouzelné, až magické duny (především pod hladinou). Turqouise Bay je jednou z mála pláží, kde se můžete vydat bez jakéhokoliv vybavení mezi jedny z nejkrásnějších korálových útesů. Korály jsou doslova nabité podmořským životem včetně delfínů a úžasných ryb.

1

 

2. Pláž Nungwi Tanzanie – Zanzibar 

Pláz Nungwi se nachází severně od Zanzibaru a leží ve východní části Indického oceánu. Pláž se může pyšnit nádherným jemným pískem, který vzniká díky omývání zdejších korálových útesů. Pláž je po většinu roku téměř liduprázdná a často sem vyrážejí mladé páry na svatební cesty, či na romantické výlety. Voda je zde naprosto úžasná a v letních měsících dosahuje teploty pohybující se kolem 28 stupňů!

zanzibar

 

3. Ihuru, Maledivy 

Liduprázdno, tropické počasí, krásný bílý písek a průzračná voda. Prostě ráj, ano to jsou Maledivy a pro Ihuru to platí dvojnásobně. Nejkrásnější korálové útesy světa jsou zde doslova na dosah ruky. Pokud patříte mezi milovníky podmořského světa, tak lepší místo na potápění a setkání se tváří tvář s podmořským světem nenajdete. Voda zde dosahuje průměrné teploty 28 stupňů Celsia.

maledivy

 

4. Devils Bay, Britské panenské ostrovy

Devils Bay – označována místními za ďábelskou zátoku, je ve skutečnosti bez pochyby jednou z nejhezčích zátok na světě. Může se pyšnit nejen perleťově bílým pískem a tyrkysovou vodou, ale také unikátní geologickou formou – obří balvany zde formují do nejrůznějších tvarů. Devils Bay je doslova labyrintem balvanů, uliček a nejrůznějších tunelů.

devils bay

 

 

5. Karibik – Turks a Caicos (Grace Bay Tyto)

Pokud se chystáte navštívit Karibik, tak byste v žádném případě neměli vynechat návštěvu pláže Grace BayTyto. Pláž nabízí doslova panenskou nádheru – turismus zde není prakticky vůbec rozvinut a tak se může stát, že budete na pláži úplně sami, což se rovná nezapomenutelnému zážitku. Pláž navíc nabízí nespočet korálových útesů s nejjemnějším pískem v Karibiku. Moře je křišťálově čisté a je známo svojí změnou barvy – přes tmavě modrou až po světle zelenou. 

karibik

 

6. Cala Erbaju, Korsika

Místními označovaná jako zapomenutá pláž, to je Cala Erbaju. Na mapě ji nenajdete – leží totiž asi hodinu cesty od nejbližší silnice a nevede k ní žádná větší cesta. Jde asi o kilometr dlouhý pruh krásného bílého písku s průzračným tyrkysovým mořem. Pokud stojíte o naprosté soukromí či romantiku, bude pro Vás Cala Erbaju to pravé! Takže pokud ke koupání nepotřebujete neustálou dostupnost sprchy s pitnou vodou, či neustálý přísun zmrzliny a hamburgerů, není co řešit. 

korsika

7. Milos, Egremni, Porto Katsiki – Řecko (Lefkáda)

Teď se podíváme do trošku více přijatelné cenové kategorie. Pokud nejste zrovna milionáři a nemáte na to vyhodit jen tak 200 000 Kč za dovolenou na Maledivách a toužíte po krásných plážích, máme pro Vás řešení. Na řeckém ostrově Lefkáda se takovéto pláže nacházejí hned 3. Všechny jsou naprosto okouzlující s naprosto průzračnou vodou. První je Milos – pláž zamilovaných, která je doslova bohem opuštěná, je totiž umístěna mezi skalami a vede k ní vcelku náročný výstup a následný sestup, takže zde budete mít nadbytek soukromí. Další 2 zmíněné – Egremni a Porto Katsiky jsou sice již rušnější, ale za návštěvu jistě stojí.

Milos

milos

Egremni

egremni

Porto Katsika

Porto Katsika 

 

Read more

Local News