Nejdojemnější sportovní okamžiky posledního desetiletí

Share

Každý chlap miluje sport, ať už jde o fotbal, tenis, F1 či hokej. Ovšem vždycky v daném sportu nejde jen o výhry, prohry, rychlost, góly, ale také o emoce a city. V následujícím článku se pokusím sepsat ty nejdojemnější, které ve vás mnohdy objevily emoce, které jste dlouhé roky nedali najevo.

Česko na MS v ledním hokeji 2010 v Německu

Určitě každý má v živé paměti jak Český národní tým bez hvězd z NHL v Německu ukořistil zlaté medaile. Kašpar, Marek, Rachůnek, Jágr to je jen malý výčet našich hrdinů z Německa. Jako nejsilnější a nejdojemnější moment z celého mistrovství, po kterém jistě leckomu vyhrkly slzy, považuji Rachůnkův vyrovnávající gól ze semifinále v posledních sekundách zápasu a poté vítězství ve finále nad týmem Ruska, který neusnesl prohru a následné stříbrné medaile si hráči ihned sundali (kromě Oveččina, který druhé místo se ctí přijal).

Finále Ligy mistrů 07/08 mezi Manchesterem United a Chelsea

Jako jeden z nejpamátnějších okamžiků se určitě považuje finále prestižní ligy mistrů mezi Anglickými kluby z Premier League. Jako první se po hlavičce prosadil kanonýr Cristiano Ronaldo, ale Franku Lampardovi se ještě do přestávky podařilo i díky velké štěstěně srovnat stav na 1:1.

Skóre se již nezměnilo a došlo tedy na pokutové kopy, které vstoupí do historie. Nejlepší hráč z Manchesteru United totiž minul a kapitán Londýnské Chelsea měl před sebou nejdůležitější kop své kariéry, kdyby proměnil, Chelsea by se poprvé v historii radovala ze zisku neprestižnější fotbalové trofeje. Terry ovšem v osudový okamžik uklouzl a trefil pouze konstrukci Van Der Saarovi brány. Po dalších 3 sériích bez zaváhání přišel na řadu Francouzský rodák Nicolase Anelka. Van Der Saar se mohutně rozpažoval, při kopu vystihl stranu a balón vyrazil. V tuto chvíli vyhrkli všem do očí slzy a záběry na doslova zdrcený tým Chelsea včele s kapitánem Terrym, radujícími se hráči Manchesteru s Ronaldem, který brečel dojetím, vstoupily do historie světové kopané.

Lewis Hamilton – mistr světa Formule 1

Jistě si mnoho fanoušků pamatuje na památný poslední závod sezóny 2008 v Brazílii. Při kterém nebylo do posledních vteřin jasno, zda je mistr světa Lewis Hamilton či Felipe Massa z Ferrari. Před poslední závodem měl Hamilton náskok 7 bodů na Felipeho Massu a měl tedy snadno vykročeno k titulu. Během závodu se však spustil déšť a ten pořádně zamíchal kartami. Hamilton se pohyboval na šestém místě a před ním jel Fernando Alonso. Massa v klidu vévodil závodu a sledoval se tedy pouze souboj o páté místo mezi Alonsem a Hamiltonem. Pokud by se Hamiltonovi podařilo Alonsa předjet a dostat se na páté místo body by mu stačily k titulu mistra světa, pokud by se tak nestalo, mistrem by se stal Massa.

Závodníci vjíždějí do poslední zatáčky a Alonso si své místo stále hlídá. Jenže stalo se něco, co nikdo nečekal dosud čtvrtý Tymo Glock si nevyměnil suché pneumatiky za mokré a začal ztrácet. V poslední zatáčce ho předjel i Hamilton s Alonsem čehož si nikdo nevšiml a Massa v tu chvíli protínal cílovou pásku. Začalo se slavit, všichni si mysleli, že mistr světa je Felipe Massa ovšem poté přišlo zklamáním. Mistrem světa se stal Lewis Hamilton a tento závěrečný závod se stal jedním z nejpamátnějších sportovních okamžiků novodobé dekády.

Roger Federer – Rafael Nadal – Wimbledon 2008 finále

Toto finále Gran Slamu v tenise se zapsalo do historie tenisu jako jeden z nejhezčích zápasů vůbec. Celá show měla kolem 6 hodin. Hra byla extrémně vyrovnaná a střídala jí jedna hezčí výměna za druhou. Rafa i Roger naprosto excelovali a hra dospěla až do pátého setu – zápas a celý Wimbledon nakonec vyhrál poprvé ve své kariéře Rafael Nadal za konečného stavu 9:7 v pátém setu. Poté přišlo dojetí, slzy. Podle mnohých expertů to byl ten nejhezčí tenisový zápas v historii.

Návrat Thierry Henryho do Arsenalu

Jeden z nedojemnějších sportovních okamžiků se udál před pár týdny. Legenda Anglického fotbalového klubu Thierry Henry, který z klubu před čtyřmi lety odešel do Barcelony, se vrátil do svého bývalého klubu na hostování. Henry odehrál za Arsenal stovky utkání, při nichž nastřílel rekordní počty gólů a stal se klubovou legendou. Při jeho návratu mu aplaudoval celý stadión. Henry se zapojil hned do prvního zápasu Arsenalu bylo to v FA Cupu proti Leedsu kdy jediným gólem rozhodl o postupu Arsenalu. Při gólu se strhla vlna emocí, které se slovy nedají popsat.

Read more

Local News