Nejcennější kryptoměny současnosti: které stojí za pozornost?

Share

Je pro vás nakupování kryptoměn také velmi atraktivní záležitostí a rádi byste se do tajů této virtuální měny více ponořili? Pojďme se podívat na nejcennější kryptoměny současnosti. Protože o kryptoměnách toho bylo napsáno už mnoho. Stejně tak byly sepsány důvody, proč koupit Bitcoin nebo jiné podobné měny. Ale otázka, jestli je stále favoritem na nemalý výnos pouze Bitcoin.

Bitcoin jako lídr žebříčku

I když je ve hře vícero kryptoměn, „vedoucím zájezdu” je stále Bitcoin sám. Ten je od prvního okamžiku nejznámější kryptoměnou, která navíc dosáhla nejvyšší tržní hodnoty. I když se v posledních měsících potýká spíše s poklesem své hodnoty, z dlouhodobého hlediska mluvíme o velmi atraktivní investici.

Bitcoin stejně jako řada jiných kryptoměn funguje na takzvaném blockchainu, což je technologie distribuující veškeré transakce v síti z tisíců počítačů.

Ethereum v těsném závěsu

Pokud vás však z nějakého důvodu Bitcoin omrzel, nabízí se Ethereum, které je velmi, velmi oblíbené. Mnozí o měně hovoří jako o stabilnější kryptoměně v porovnání s výše uvedenou měnou, ale jestli je tomu opravdu tak, to ukáže jen čas.

Stejně jako Bitcoin, i Ethereum v posledních měsících trochu stagnuje, ovšem po velmi výrazném růstu. Za posledních pět let vyrostla o více jak 22 tisíc procent.

Tether je krytý z mnoha stran

Zatímco Bitcoin a Ethereum jsou mezi lidmi známé, Tether nikoliv. Jeho hlavním benefitem je krytí z různých stran. Například je krytý fiat měnami, kam patří například americký dolar nebo euro. Svou hodnotu tedy uchovává úměrnou k nim.

Dalo by se říct, že díky tomuto zjištění je Tether cenově přívětivější a atraktivnější než Bitcoin a Ethereum. Pokud vám tedy nevyhovuje extrémní volatilita, je to ideální cesta.

Read more

Local News