Národy a civilizace, ze kterých jde hrůza

Share

Měli na svědomí smrt mnoha tisíců či milionů lidí. O koho se jedná? O nejzrůdnější civilizace, které tento svět zažil. Slovo smrt jim není cizí a rádi naplňují jeho význam.

1. Severní Korea

Pokud se budete snažit v hladem zmítané Severní Koreji ukrást jídlo, bude následovat veřejná poprava. Severní Korea je navzdory hroutící se ekonomice posedlá armádou. Poslední dobou nově nastoupený Kim situaci trochu uvolnil, přesto se stále považuje za zachránce celého vesmíru a jediné křivé slovo proti novému vůdci se rovná sebevraždě. Představují velikou hrozbu od doby, kdy Severní Koreji dal Sovětský svaz v roce 1984 nukleární reaktor.

2. Římské impérium

I přestože byl Řím pravděpodobně největší říší, nemůžeme ignorovat praktiky, které naháněli hrůzu. Zločinci, otroci a jiní byli nuceni bojovat v gladiátorských arénách na život a na smrt. Dokonce někteří z opravdu zlem prolezlých mužů byli Římané – Caligula, Nero a jiní. Křesťané byli první cílovou skupinou Římanů – pronásledoval je především císař Nero v roce 64 našeho letopočtu.

Společně s vynikajícím vojenským a administrativním systémem byla Římská říše nejdéle trvajícím impériem na světě. Počínaje založením 753 př.n.l. až po zánik Byzantské říše je to neuvěřitelných 2 214 let!

3. Aztécká říše

Aztékové byli proslulí svými krvavými obětními rituály. Až na 20 000 lidí bylo ročně zabito, aby uklidnili bohy. Především boha Slunce, který potřeboval denně potravu složenou z krve. Srdce obětí byla vyříznuta a některá těla posloužila jako ceremoniální jídlo. Ostatní dary bohům byly utopeny, spáleny, shozeny z výšky nebo jim byla useknuta hlava.
V obřadu k uctění boha deště byly zabity děti, které plakaly. Jejich slzy měly vyvolat déšť. V obřadu k uctění jiné bohyně například tančili panny po dobu 24 hodin. Po této době byly staženy z kůže, kterou si na sebe posléze oblékli vysoce postavení kněží a dál v nich tancovali. Tvrdí se, že ke korunovaci krále Ahuitzotla bylo zabito 80 000 vězňů.

4. Nacistické Německo

I přestože byly nacisté u moci krátkou dobu, stihli připravit o život ohromné množství lidí. Nejméně 4 miliony lidí bylo zabito při holocaustu (některé zdroje uvádějí, že číslo může být až 11 milionů). Nacisté rozpoutali nejděsivější válku v dějinách lidstva, jejich znak je pravděpodobně nejnenáviděnější na světě. I přes závoj dějin se k nacistům někteří lidé hlásí.

5. Sovětský svaz

Miliony lidí nepřipravila o živou pouze válka, ale i komunismus. Komu se nelíbí státní zřízení a něco řekne, slehne se po něm zem. Komunisté jako Josef Stalin, Mao Zedong či Pol Pot zabili miliony lidí. Stalin sám o sobě má na svědomí více lidí, než samotná druhá světová válka. Jen počet mrtvých při uměle vyvolaném hladomoru v Ukrajině se odhaduje na 3,5 milionů.

Read more

Local News