Moderní bankovnictví nabízí účet zdarma a platbu bez karty i peněženky

Share

Moderní doba si žádá novinky nejen v rámci technologií. Každoročně vstupují na trh nové věci i finanční produkty. A tak je dnes ve značné míře využíván internetbanking i smartbanking. Novinkou je multibanking. Stejně tak i placení v obchodě, aniž by bylo nutné předložit kartu či vzít hotovost z peněženky. Které produkty usnadní a ulehčí každodenní život?

Účet zdarma. V čem tkví podstata?

Dnes si lze velmi těžko představit dobu, kdy lidé neměli své finanční prostředky uložené v bance. Veškerou finanční hotovost měli u sebe. Stejně tak už zůstala jen vzpomínka na časy, kdy se mzda vyplácela v hotovosti.

V dnešní době je samozřejmostí mít zřízený a vedený osobní účet u bankovní instituce. Není to až tak dávno, kdy založení i vedení účtu bylo placenou službou, tj. za poplatek. Výše poplatku se odvíjela na základě sazebníku jednotlivých bank. Po vstupu nových bank na trh a zvýšení konkurence je dnes z pochopitelných důvodů preferován účet zdarma.

Snadné a spolehlivé řešení nabízí mKonto. Díky internetu a dokonalé propracovanosti je zcela běžné zřízení účtu online, což je velmi komfortní a především to šetří čas.

Osobní účet mKonto je veden zdarma bez jakékoliv podmínky. Bezplatné jsou veškeré příchozí a odchozí platby. Týká se to i trvalých příkazů a inkasních plateb. K účtu je automaticky vydána zdarma bezkontaktní platební karta a její vedení je bez poplatku v případě, že měsíční obrat na kartě dosáhne jisté měsíční výše. V opačném případě se jedná svým způsobem o nezanedbatelný poplatek. Avšak i tomu lze předejít v případě zřízení bezplatného kontokorentu. Zdarma jsou též výběry z bankomatu na území ČR i v zahraničí v určité výši.

Síla internetu aneb unikátní internetbanking

Před třemi desítkami let bylo nezbytné zajít osobně do banky, jen abyste mohli získat informaci o zůstatku na svém účtu. Navíc to bylo možné jen v provozní době. Zjistit stav vašeho účtu, provést platbu ve večerní hodině či o víkendu bylo nemožné. Za objednané zboží se dalo platit jen v hotovosti, tj. na dobírku. To vše je dnes minulostí díky internetovému bankovnictví.

Internetové bankovnictví je v České republice používáno dvacet let. Za tu dobu došlo ke značně rychlému rozvoji. Především se změnilo z technologické novinky na hlavní způsob správy financí. S rostoucím počtem uživatelů internetu se zvyšuje i úroveň zabezpečení a díky snadné dostupnosti internetu je přístupnou záležitostí pro každého. Svět internetového bankovnictví má velmi rychlý rozmach. Díky tomu vděčíme za zcela komfortní provádění platebních transakcí z pohodlí domova apod. Předností je, že spravovat finanční prostředky a provádět transakce lze kdykoliv a kdekoliv. I zde se nadále čeká razantní pokrok vpřed s řadou novinek. Jednou z aktuálních je i multibanking.

Otevřené bankovnictví

Roste jak počet klientů, kteří chtějí obsluhovat své účty z jednoho místa, tak rovněž počet bank, které tuto službu poskytují. Otevřené bankovnictví neboli multibanking – vše funguje na snadném principu. Klient se přihlásí do internetového bankovnictví své banky a z něj lze obsluhovat i další účty, aplikace, které mají potřebnou licenci pro přístup k osobním bankovním informacím. A to není zdaleka vše! Kromě toho taktéž aplikace dokážou poradit v rámci lepšího a hospodárnějšího způsobu s vlastními financemi. Rovněž je klient včas upozorněn na nedostatek finančních prostředků na účtu, na přečerpání limitu a též na nové nabídky od banky.

Klient si nastaví rozsah oprávnění v rámci aplikací. Je jen v kompetenci každého jedince, jak si vše nastaví při aktivaci propojení. Vše je samozřejmě možné kdykoliv změnit či zcela ukončit. Oprávnění je nastaveno buď v rozsahu pouhého nahlédnutí, nebo ve variantě provádění plateb.

Otevřené bankovnictví je vhodné pro ty, kdo mají více bankovních účtů. Je možné propojit účty manželů či partnerů, které musí mít vzájemná dispoziční práva. Prostřednictvím multibankingu lze sestavit finanční plán v podobě, jako mají finanční poradci. Tento finanční produkt je rovněž vhodný pro nákupy v e-shopech, kdy tak je možné obchodníkovi povolit propojení s vaším účtem. Vše se tím velmi usnadní a urychlí. Pro platby u obchodníků se nabízí další novinka, kterou je použití Google Pay.

Lepší metoda placení aneb proč využít Google Pay?

Rychlé a snadné placení na mnoha místech. Týká se to samozřejmě placení na internetu i v kamenných obchodech. V jedné službě či aplikaci je ukryto vše, co potřebujete u pokladny. Podstatné je, že platební údaje jsou v bezpečí. Svůj účet lze spravovat kdekoliv, tj. na webu nebo v aplikaci. Při platbě v obchodě se nikdo nedozví vaše údaje z karty. Platba je mnohem rychlejší.

Tato služba efektivně chrání vaše platební údaje hned několika úrovněmi zabezpečení. Při ochraně se dokonce používá jeden z nejvíce pokrokových bezpečnostních systémů na světě.

Read more

Local News