Minimalizmus v bytě: tipy pro single muže

Share

Zařizujete si zrovna byt nebo jen tápete, jaký nábytek si koupit? Jestli u vás hraje hlavní roli funkčnost a jednoduchost, minimalizmus bude to, co hledáte. Máme pro vás pár rad, jak si zařídit byt, abyste se v něm cítili příjemně a zároveň bylo jednoduché ho udržovat a uklízet.

Kde se inspirovat? Třeba na Favi.cz, přímo v sekci inspirace, kde si snadno vyfiltrujete svůj styl a místnost, kterou potřebujete zařídit.

Někteří bytoví designéři se při zařizování pokojů pro muže řídí podle pravidel hotelových pokojů. Hotelové pokoje mají velké postele, minimalistický design, snaží se maximálně využít prostor a být funkční. Zkrátka bývají podle mužských představ. Mrkněte nebo zavzpomínejte, v kterém hotelu jste se cítili dobře.

https://favi.cz/inspirace/album/2042-interier-bytu-v-developerskem-projektu/16985

Následujte svůj životní styl. Na prvním místě byste si měli říct, co se vám líbí, co potřebujete, využijete. Pracujete v noci? Pak se možná budou hodit tmavé závěsy. Rádi sledujete televizi z postele nebo si radši pustíte zprávy u ranní kávy? Dejte ji tam, kde ji budete sledovat. Jíte často venku a málo vaříte? Velká kuchyně je zbytečná.

Všechno hraje roli, takže si všechno dobře promyslete. Pro každou svou věc najděte vhodné místo.

https://favi.cz/inspirace/album/812-interier-bytu-v-novostavbe/8571

Nebuďte sobečtí. Jak dlouho ještě budete bydlet sami? Možná pořád, ale třeba k sobě někdy partnera nastěhujete. Ve dvou a více lidech se bude hodit úložného prostoru ve skříních, v koupelně místo na fén, v ložnici třeba na toaletní stolek.

Základ v neutrálních barvách. Většina mužů si vybírá z černo-šedo-bílé palety. Pak ale pro zpestření namísto křiklavé stěny v červené barvě, raději sáhněte po přírodních tónech na materiálech jako je len, vlna, nebo kámen. Na obrázku vidíte chladnou bílou kuchyň doplněnou dřevěnou podlahou a závěsy v teplých hnědých tónech.

https://favi.cz/inspirace/album/733-byt-na-josefove-praha-1/7578

Muži nakupují materiály jako je kvalitní kůže, ručně opracované dřevo a lesklé kovy. Nábytek z masivu vydrží léta, kovy dodávají luxusní vzhled a kůže se snadno udržuje.

Nepodceňte výběr matrace. Možná jste celý den v práci, pak se bavíte s přáteli, chodíte do kina nebo galerií a vracíte se až pozdě večer. Ale doma určitě spíte. Investujte tedy do kvalitní matrace.

Vystavte svou sbírku. I muži si rádi schovávají vzpomínky, někteří sbírají medaile ze závodů, trofeje, suvenýry z cest, nebo staré fotoaparát. Stačí třeba několik polic.

https://favi.cz/inspirace/album/704-rodinny-dum-praha/7268

Co si do svého bytu pořídíte vy? Máte nějaké další nápady?

Read more

Local News