Marylandské lesy obchází temný přízrak jménem Goatman

Share

Jen málokdo by se z místních obyvatel Marylandu odhodlal vydat skrze les a přilehlé oblasti v temných hodinách. Tamní folklor je natolik hrůzný a možná dosti pravdivý, že se do okolí sjíždí celá řada senzacechtivých záhadologů i z amatérských řad.  Stačilo málo a rázem se nad Marylandem objevil mrak pochybností.

Velké množství historek, kterými staří usedlíci děsí a nutí k zamyšlení je až pozoruhodně moc. Nejde však o nahodilé příběhy z jednoho léta, nýbrž desetileté báchorky, které se pozvolna stávají legendami. Jakmile se slunce dostane za obzor, tak se zde každá duše stává potenciální obětí stvůry, jejíž název zní Goatman.

Kozí muž

Ano, Goatman je v překladu něco, jako muž podobný kozlovi a přesně tak i zdejší netvor vypadá. Prý mu chutná krev a nemusí být zrovna lidská. Tento přízrak nevyhledává společnost lidí a je velmi plachý. Ovšem, pokud mu náhodou překřížíte trasu, tak neočekávejte, že se vám obloukem vyhne. Místní folklor má hned několik příběhů, kde šlo i o život. Goatman je obdobou Big Foota. Již desítky lidí se ho snažilo zachytit a zdokumentovat. Do dnešních časů se tak můžeme opřít pouze o zvěsti, nejrůznější svědectví a archivní legendy, které za několik let nabyly o odpovídající omáčku.

Kde se Goatman vzal?

Napůl člověk a napůl kozel. Je to vůbec možné? Kozlí muž se podle mnohých lidových vypravěčů zrodil v místním zemědělském ústavu, kde se odehrálo už mnoho zajímavého. Podle všeho má být Goatman hříčkou přírody s přičiněním lidského faktoru. Jde o výrobek, který se vymknul kontrole a utekl do hlubokého marylandského hvozdu, kde v poklidu přebývá možná ještě dnes. Jeho hlavní potravou je domácí zvěř přilehlých farmářů, kteří si nevědí rady. Další z legend vypráví o nejmenovaném vědci, který se sám nakazil zmutovaným genem, načež zešílel a uprchl se schovat do lesů.

Legendy

Jedna z nejslavnějších legend se vypráví o mileneckém páru, který zastavil na krajnici, a rozhodli si užít společné chvíle v příjemném pokušení. Goatmen se bez jakéhokoliv varování objevil u okénka, chlapce vytáhl z vozu a zmizel s ním za nesnesitelného křiku v tmavém porostu. Dívka se nezmohla ani na jediný krok a zůstala sedět v autě do příchodu kolemjdoucích. Chlapec byl následně místní policií nalezen rozmetán několik desítek metrů od vozidla. Goatmen strhl takovou vlnu nadšení, že ho lidé hledají s připraveným fotoaparátem. Zmínky o něm se objevují i v jiných částech USA. Velice často se setkáváme se svědectvími, že byl Goatmen spatřen, jak se snaží dohnat jedoucí vozidlo, které projíždělo Marylandem. Přisuzují se mu krvelačné útoky na dobytek, ale i ztráta psů. Ať už se jedná o cokoliv, tak doposud nemáme hmatatelný důkaz o jeho existenci.

Read more

Local News