Jak zvládnout rozchod

Share

Určitě se vám již stalo, že jste si našel dokonalou partnerku, která odpovídala vašim představám, ale časem se z ní vyklubala jiná žena, než kterou jste znal a miloval. Rozchod bývá nejčastějším řešením, v případě manželství to znamená rozvod.

Česká republika má nadprůměrnou rozvodovost, každé druhé manželství končí rozvodem = 33 000 ročně (14%). 4. rok je v manželství nejkrizovější, průměrná délka soužití po uzavření vztahu je však 12 let.

Bezdětné manželství nevydrží tak dlouho jako s dětmi. O rozvod nejčastěji žádají ženy, ze dvou třetin, 87% manželství je skutečně rozvedeno (soud se pokouší je dát znovu dohromady). Mezi nejčastější příčiny ukončení vztahu patří nevěrnost, narození postiženého dítěte, nedůvěra, nízký věk při sňatku, nechtěné těhotenství,…

Jak tedy co nejlépe zvládnout rozchod?

1. Předběhněte partnera

Pokud oba cítíte, že už to není ono a potřebovali byste jít každý svou cestou, neváhejte a udělejte to první. Rozchod většinou míň bolí toho, kdo odchází první.

2. Včasné vystěhování

Určitě má doma plno věcí, které patří vám a naopak. Snažte se je dostat k sobě ještě před rozchodem. Je to pojistka, kdy můžete bezstarostně přijít a vzít si, co vám patří. Udělejte to však co nejdříve, často se stává, že ten druhý pak nechce věci vydat zpátky. V lepším případě skončí rozházené v louži před barákem.

3. Nepomlouvejte

Přece se nesnížíte na úroveň, kdy budete dětinsky pomlouvat jeden druhého. I kdyby se vaše bývalá partnerka chovala jako mrcha, za žádnou cenu jí nedokažte, že jste slaboch, co rozvod nezvládl a musí ji za každou cenu ztrapnit. Buďte přirozený a zachovejte chladnou hlavu.

4. Nezávazný sex s bývalou

Ano, zní to lákavě, když vám bývalá partnerka nabídne, že se můžete stavit na sex, ale je to pouze trik, kterým vás chce dostat zpátky. Navíc tímto způsobem se nikdy od končícího vztahu neodpoutáte a budete společný život pořád protahovat. Radši si najděte novou broskvičku, běhá jich tu spousta.

5. Minulost hodit za hlavu

Nevzpomínejte často na to, jak hezké chvíle jste spolu prožili a život pro vás teď skončil, připomeňte si, jak jste žil předtím, než jste poznal bývalou partnerku, co jste dělal, co vás bavilo. Určitě zjistíte, že to šlo i bez ní. A proč se tedy k tomu nevrátit? Posezení s kamarády a zahrání fotbalu vám prospěje.

6. Bavte se

Zavřít se doma a celé hodiny strávit pozorováním svatebního videa není dobrá volba. Hoďte všechny starosti za hlavu, obvolejte pár přátel a běžte se pobavit mezi lidi, třeba na diskotéku. Nikdy nevíte, kde můžete najít tu pravou, která s vámi zůstane už celý život.

7. Nové zkušenosti

Mou poslední radou je, najděte si co nejdříve novou dívku, která s Vámi vleze do postele. Najděte jich co nejvíce. Protože, až začnete znovu s někým chodit, bude to bráno jako podvod. Máte tedy jedinečnou šanci si užít svobodný. Jak se traduje, nejlépe se zapomíná v náručí jiné ženy.

Read more

Local News