Jak se muži a ženy liší při hraní v kasinech?

Share

Pokud vám někdo tvrdí, že ví, jak v kasinu vyhrávat, buď lže, nebo se mýlí. Neexistuje žádný nejlepší způsob, jak odcházet z kasina vždy v plusu. Pro různé lidi fungují různé přístupy. Máte však vyšší pravděpodobnost výhry, když jste žena?

V 21. století se sice snažíme genderové rozdíly minimalizovat, avšak protentokrát udělejme výjimku a pojďme se podívat, jak se věci mají.

Mužů v kasinech ve skutečnosti není o tolik více

Co se týče počtů, muži srovnání se ženami vyhrávají jenom velice těsně. Ačkoliv v televizních záběrech kasin najdeme zejména muže, realita je jiná. V roce 2017 ve Velké Británii prováděli rozsáhlý výzkum, v němž zjistili, že 63 % dospělých v uplynulém roce hrálo hazardní hry. Šlo konkrétně o 66 % dotázaných mužů a 59 % žen. Muži však měli 7,5krát vyšší pravděpodobnost spadnout kvůli hraní do problémů. O tom ale až za chvíli. Vyrovnané počty potvrzují i další studie. Z jedné z nich vyplynulo, že 56,2 % hráčů tvoří muži a 43,8 % ženy.

Muži jsou rizikovějšími hráči

Co byste udělali, kdybyste v kasinu vyhráli 15 000 Kč? Dvě třetiny účastníků výzkumu by se sbalily a šly. Rozdělení mužů a žen mezi těmito dvěma třetinami však nebylo vyrovnané. Šlo zejména o ženy, mnoho mužů by pokračovalo ve hraní s cílem vyhrát ještě více.

Muži mají rovněž obecně tendenci sázet více peněz. S ohledem na tyto informace tedy už není takovým překvapením, že muži mají daleko častěji problémy se závislostí na hazardních hrách.

Jaké hry obvykle preferují muži a ženy?

Ženy mají tendenci vnímat návštěvu kasina spíše jako společenskou událost, i když to se dnes, kdy chodíme především do online kasin, změnilo. Vyznavačky hazardu každopádně častěji upřednostňují výherní automaty – nemusí se u nich tolik soustředit, mohou se bavit s ostatními. Oblíbenou volbou pro dámy je taktéž bingo.

Muži naopak upřednostňují dovednostní hry, u nichž se dá naučit a aplikovat strategické myšlení. Rádi si zahrají poker, bingo i ruletu. Všechny tyto hry v sobě nesou prvky strategie či nutných dovedností. Mnohem více než ženy rovněž preferují blackjack.

Rozdíly ve vnímání kasin

Pro ženy je kasino společenskou událostí či zábavou (v případě online kasina). Přijdou sem strávit nějaký čas, pobaví se a pak odchází. Muži si do kasina často chodí něco dokázat. Chtějí ukázat, že jsou schopní hru vyhrát, rádi prezentují své dovednosti.

Ať už patříte do jakékoliv skupiny, možná právě vy jste výjimkou potvrzující pravidlo. Hrajte zodpovědně a pouze v kasinech, jež jsou v ČR licencovaná – u těch si můžete být jistí zákaznickou podporou v češtině, bezproblémovými výběry i vklady. Jejich seznam najdete například na licencovanakasina.cz. Nezapomínejte na zásady bezpečného hraní, stanovte si finanční i časové limity.

Read more

Local News