Jak neztratit motivaci? 4 jednoduché poučky, které tě znovu nakopnou!

Share

Nevím, jak to máš ty, ale já po čase plného odhodlání začínám motivaci ztrácet. Proto jsem hledal možnosti, jak zůstat motivovaný a nesejít tak z cesty, kterou jsem si vytyčil.

Mnohé z rad mi byly k ničemu, ale tyto čtyři poučky mi pomohly. Zásadně mě ovlivnily a v krizovém momentu mě nakopávají k tomu “být lepší“ pořád.

Máš-li zájem zůstat motivovaný, ať se děje, co se děje, čti tyto 4 rady (jsou přímo mnou ověřené a fungují!).

Rozděl si své osobní cíle

Svých velkých, dlouhodobých cílů můžeš dosáhnout tak, že si je rozdělíš na několik menších. Každý den se pak snaž udělat něco, co tě na cestě k úspěchu postrčí zase o něco dál. Využívej všech šancí, které se ti naskytnou, poznávej nové lidi (dělej si kontakty), poslouchej je a inspiruj se jejich příběhy.

Stejně tak si zjišťuj, co ke splnění svého snu budeš potřebovat. Cesta k vlastnímu byznysu může být o mnoho kratší, když budeš na svém osobních úspěchu pracovat každým dnem. 

Čti také: HOME OFFICE aneb Jak na to, aby se práce z domova nezvrhla v nic nedělání?

motivaceOslavuj i ten sebemenší úspěch

Zůstat motivovaný po celou dobu, nebo v době, kdy se zdá, že se nic neděje, je těžké. Hlavně si uvědomit, že svého člověk nikdy nedosáhne přes jednu noc. Pro udržení namotivování tak oslavuj i ten sebemenší úspěch a odměňuj se. (Čím větší úspěch, tím větší by měla být odměna.)

Seznam pro větší přehled

Mít seznam je pro motivaci důležité. Nejen, že tak budeš mít přehled o tom, kam už jsi došel, ale také budeš mít jasně před sebou to, čeho chceš dosáhnout.

Zapisuj si, kontroluj, odškrtávej splněné a postupně se tak přibližuj vysněnému. 

Obklop se podobně smýšlejícími lidmi

Pozitivní příklady lidí z tvého okolí tě budou motivovat nejvíce. Budeš chtít být stejně úspěšný či dokonce lepší. To, že budeš mít úspěch ostatních na očích, tě bude hnát dopředu více než cokoliv jiného!

Hezké ženské o neúspěšné muže nestojí – na to si vzpomeň, až bude nejhůř!

Read more

Local News