Jak nabušit svůj mozek

Share

Cílem tohoto článku samozřejmě nebude několik užitečných rad, jak si přivodit otřes mozku, popřípadě jak se uvést do stavu kóma. Slovem nabušit myslíme pořádně nastartovat mozek a udělat z něj supervýkonnou výpočetní, memorizační, analyzační a kreativní jednotku, díky které bude váš život mnohem jednodušší a pohodlnější.

Například: Pokud si budete schopni zapamatovat nákupní seznam od své manželky hned napoprvé, vyhnete se nepříjemnému telefonátu před regálem s jogurty, co že to vlastně máte koupit. Samotné trénování mozku není nic těžkého a většinu procvičování je možné dělat poměrně zábavnou formou. No přesvědčte se sami.

1. Obraťte svou slabost proti sobě
Některé výzkumy přicházejí s tvrzením, že pokud se budete aktivně potýkat se svými slabostmi, bude váš mozek pracovat na 125%. V praxi to vypadá asi takto: Neradi děláte svou práci v noci a raději si přivstanete? Zkuste to opačně. Udělejte si kafe a pracujte. Výzkumy přinesly informace o tom, že mozek je v takovéto situaci vystaven stresu, díky kterému vyplavuje více adrenalinu a ten rozproudí Vaší krev a okysličí tak i mozek. A to je právě ten moment, kdy dokáže holou rukou rozštípnout i skálu. Je ovšem potřeba tento trik vyzkoušet a ověřit si jeho fungování.

2. Vyvalte bulvy
Toto cvičení je spíše takové domácí cvičeníčko. Prostě pořádně zvedněte obočí, tím otevřete naplno oči a lehce je vyvalte. Díky tomu by se měl prokrvit celý obličej a opět by tělo mělo vyplavit určitou dávku adrenalinu, což má stejný efekt jako v předešlém případu.

3. Mastěte hry
Samozřejmě nemáme na mysli, abyste pařili do noci střílečky, nebo hráli v hospodě mariáš. Jde o hry paměťové. Příkladem může být úplně obyčejné pexeso. Na trhu však existují i tak drastické záležitosti, jako je Lumosity. Díky lepší paměti budete působit nejen chytřeji, ale vy chytřejší dokonce budete! Vše chce jen trénink a trpělivost.

4. Čtěte knihy, které vás někam posunou
Dalo by se říci, že pokud chce náš mozek působit našláple, je nutné číst. Četba nám dává neskutečné množství informací, slovní zásoby a vědomostí. Je však potřeba číst literaturu, která za něco stojí. Takže odborné časopisy o prostředí, ve kterém se pohybujete, klasické autory a dokonce i poezii. Nebojte se však sáhnout i po knize, která je úplně mimo rámec vašich vědomostí. Alespoň pak budete moci v práci excelovat vědomostmi s tím, že toho víte spoustu a o rozmnožovacích technikách patagonských tučňáků.

Read more

Local News