Jak na Maledivy za levno

Share

Lákavě nafocené pláže (pochopitelně liduprázdné) a slunečné počasí, které vám ale cestovka neobjedná. Jak se při výběru dovolené nespálit?

Reference jsou důležité

Základem je zjistit si co nejvíc informací o místě, kam se chystáte. Jaké je moře, kde se nachází hotel? Nestyďte se říct si o podrobnosti. Jen tak předejdete zklamání z hotelu, který je příliš daleko od pláže a vy musíte každé ráno zdolávat kopcovitý terén.
Zajímejte se i o nejbližší okolí. Vyžadujete výlety, zajištěný program? Zejména u dovolené s dětmi to může být klíčové. Může se vám stát, že se ubytujete v sice velmi malebném městečku, kde ale jediný rušnější bod je váš hotel. A děti se začnou už po dvou dnech velmi nudit.
O úrovni poskytovaných služeb vám nejlépe napoví reference ostatních návštěvníků. Určitě si je předem na internetu vyhledejte. Je cestovní kancelář skutečně spolehlivá a má potřebné pojištění? Nemá hotel problémy s dodržováním hygieny? V jakém stavu jsou pokoje? Jak v daném místě vaří? To vše jsou velmi podstatné otázky.
A pozor, o kvalitě hotelu nevypovídá tak zcela počet hvězdiček. Podobné označování hotelů je sice zažité, avšak napříč světem nejednotné. Co je čtyřhvězdičkový luxus v jedné zemi, to může jinde znamenat pouze slabý standard.

Realisticky si ujasněte očekávání

Berte ohled na to, že mnozí hosté patří k chronickým stěžovatelům. Vyberou si dovolenou v tropických krajích na pláži, aby si mohli stěžovat na to, že je příliš horko a písek je pálí. Realističtí buďte i sami. Máte-li k dispozici omezený rozpočet, exotická dovolená v luxusním hotelu s all inclusive bude pravděpodobně nad vaše finanční možnosti.
Na počátku byste si tak měli ujasnit, jaký typ dovolené preferujete (aktivní dovolená s vlastním zajištěním ubytování a dopravy nebo pohodlí s cestovkou) a zda musíte jet do konkrétní země nebo vám stačí cestovat prostě „někam k moři“.

Tip na exotiku

Dostupnou exotickou destinací vhodnou i pro dovolenou s dětmi jsou Maledivy. Užijete si zde pravý exotický ráj mimo vymoženosti civilizace. Cestovní agentura maledivy-levne.cz Vám zajistí ubytování a další služby na Maledivách za velmi výhodné ceny 

Read more

Local News