Jak dobíjet Li-Ion baterie ve vaší fotopasti

Share

K nabíjení fotopasti lze využít buď externí, nebo Li-Ion baterii. V případě druhé varianty je přitom třeba myslet na její správné nabíjení, díky kterému se vám odvděčí svou dlouhou životností. Jak na to?

Skvělá fotopast na baterii

Možná přemýšlíte o pořízení fotopasti na baterie a hledáte ideální model. V tom případě pro vás máme jeden tip. Jedná se o fotopast FOXcam 4G, která vyniká hned v několika ohledech. Díky velmi rychlému 4G LTE modemu zajistí bleskové odesílání pořízených snímků a videí. 

Fotopast lze navíc pohodlně spravovat a nastavovat na dálku, aniž byste museli být v její bezprostřední blízkosti. Předností tohoto zařízení je také velmi rychlá doba spouště 0,25 sekundy. A fotopast zaujme také velkou LCD obrazovkou v její přední části.

Při testování této fotopasti na baterie se model dočkal perfektních výsledků. Zařízení totiž pořizovalo snímky a odesílalo je po dobu 5 měsíců, a to navíc v zimním období. 

Jak tedy Li-Ion baterie dobíjet

K dobíjení baterií slouží běžné nabíječky k tomu určené. Je však třeba pamatovat na to, abyste dodrželi bezpečnou mez vybití baterií. Pokud je totiž vybijete pod bezpečnou hranici, baterie vám za to zrovna nepoděkují. Tato hranice je přitom stanovena na 3 V. Jakmile se k ní tedy budete blížit, sáhněte po nabíječce. 

Stav baterie si snadno zkontrolujete

Vraťme se na chvíli ke zmiňované fotopasti FOXcam 4G. Její výhodou je, že ikonu napětí vám vždy zobrazí na časovém razítku fotografie. Snadno si tedy zkontrolujete, jak na tom aktuálně jste. 

Pokud přitom stav baterie poklesne o jeden dílek ze tří, je vhodné baterii vyměnit. Při tomto poklesu je totiž již baterie poměrně měkká a k dalšímu poklesu napětí bude docházet poměrně rychle. 

Více informací ze světa fotopastí najdete na www.eshop-fotopasti.cz.

Read more

Local News