Hlídač izolačního stavu pomáhá předcházet problémům v napájecí síti a zhoršení stavu i na dálku

Share

Izolace sítě patří mezi nejčastější příčiny obtíží, kvůli nimž je třeba často odstavit celý provoz. A najít chyby v mnohdy rozsáhlém systému nemusí být tak snadné, jak si to často představujeme. Ale vsadíte-li na nepřetržitý monitoring s okamžitým hlášením, stanou se nucené odstávky už jen nepříjemnou minulostí.

Náhlý problém váš provoz nenaruší

Objevte novou generaci hlídačů izolace, která zvládne víc, než jen prosté odhalení chyby. Právě tu zastupuje i novinka od společnosti BENDER, hlídač izolačního stavu s funkcí lokalizování místa poruchy izolace. Vše se děje za pomoci specifického superponovaného měřicího signálu, takže není nutné provoz vypínat. Naopak, odstávku a úplné odstranění chyby si naplánujete až na dobu, která vám bude nejlépe vyhovovat, ale s tím rozdílem, že již přesně víte, jako oblasti instalace se budete muset věnovat.

Šikovný pomocník pro všechny průmyslové provozy

Automaticky se přizpůsobí rozptylové kapacitě sítě, trvale monitorují hodnoty napětí vůči zemi, poskytnou proudový a napěťový výstup úměrný naměřené hodnotě izolačního stavu sítě a nabídnou i maximální uživatelskou přívětivost prostřednictvím uživatelského průvodce při uvedení do provozu. Veškeré naměřené hodnoty se tak zobrazí na přehledném LCD displeji, historii včetně přesného data a času lze uložit až na jeden rok a nechybí ani možnost pohodlné vzdálené diagnostiky. Pokud vaši napájecí síť doplníte navíc systémem vyhledávání poruchy izolace EDS, je nalezení poruchy již jen otázkou několika desítek sekund. Vše probíhá pod napětím a za plného provozu bez odstávky, přerušení napájení nebo zastavení výrobního procesu. Náklady na odstranění takové poruchy se pak řádově snižují. A proč byste poruchu jen změřili nebo lokalizovali, vy ji můžete také vizualizovat přímo do vašeho řídicího systému a navrhnout tak optimální kroky pro její efektivní odstranění.

Své uplatnění tak hlídače izolační stavu BENDER naleznou ve všech AC, DC i 3AC sítích hlavních i řídicích obvodů prakticky všech průmyslových instalací. Nenechte nic náhodě a zjistěte více u specialistů v GHV Trading spol. s.r.o. Stačí se poptat na nejnovější řadu hlídačů izolace iso685 od společnosti BENDER a lokalizační systém EDS440.

Read more

Local News