Fotbal: Jaké vybavení pořídit pro začínajícího fotbalistu?

Share

Máte doma malého kluka, který ze všeho nejraději doma sleduje fotbal? Na nic nečekejte, a dopřejte mu, aby se z něj jednou stal třeba stejně dobrý fotbalista, jakého si oblíbil. Na fotbal nemusíte nakupovat všelijaké drahé vybavení, jako je tomu u ostatních sportů, což je opravdová výhoda. Co by tedy nemělo chybět v základní výbavě každého malého, ale i velkého fotbalisty?

Kopačky

Při fotbalu je samozřejmě nutná práce nohou, proto byste měli mít jistotu, že bude mít noha dostatečnou podporu. Fotbalové kopačky jsou speciálně vyvinuty tak, aby právě tuto podporu poskytly, a navíc splňovaly další funkce, které kopačka potřebuje. Existují dva druhy kopaček – venkovní se spodními hroty a sálovky. Venkovní kopačky se navíc dělí ještě dle povrchu, na kterém se hraje – na tvrdý povrch, měkký povrch a na umělou trávu.

Fotbalový míč

Fotbalový míč je mimo svou funkčnost také vysoce designovou záležitostí. Můžete vybírat z mnoha značek a barev, jenom tvar zůstává vždy stejný. Liší se ale hlavně svou velikostí:

  • Velikost Mini – tento míč není určen pro hru jako takovou, ale spíše pro oddechové aktivity.
  • Velikost 3 – slouží pro trénink v přípravkách.
  • Velikost 4 – vhodný pro mladší žáky od 9 do 12 let.
  • Velikost 5 – nejčastější velikost, s nímž hrají starší žáci i dospělí.

Oblíbené sportovní značky

Abyste měli jistotu, že je vybrané vybavení opravdu kvalitní, sáhněte po známých sportovních značkách. Nejznámější jsou samozřejmě Adidas, Nike a Puma. Nicméně například kopačky New Balance jsou vyvinuty na všechny druhy hracích povrchů, a na tuto značku vsadilo mnoho známých fotbalistů, a to hlavně z důvodu jejich pohodlnosti.

Dalším nezbytným vybavením jsou samozřejmě doplňky, jako například fotbalová taška, fotbalový batoh, speciální lahev na pití, štulpny, rukavice pro brankáře a další.

Máte na sezónu již všechno připraveno?

Read more

Local News