Filmy a sportovní přenosy v HD kvalitě

Share

Rozhodujete se o pořízení digitálního satelitu? Láká vás nabídka programů ze zahraničí ve špičkové kvalitě?

Ačkoli s přechodem na digitální vysílání a utnutím analogu se u některých televizních stanic více projevila snaha o vysílání ve full HD, satelitní technika zatím stále nabízí více.

Se satelitem jednak samozřejmě chytíte více programů a to včetně těch zahraničních, ale také naše české programy budete chytat mezi neplacenými programy v HD kvalitě. Zatímco tak tv antény pro digitální příjem umožňují naladit naše stanice v běžné kvalitě a vychutnávat si můžete jen vybrané programy vysílané v plném rozlišení, satelit poskytuje větší míru HD kvality.

Pokud tedy stojíte o satelit, koupit můžete celý satelitní komplet, který obsahuje parabolu, přijímač i kartu.

V současné době se používá u našich satelitních zařízení kódování Irdeto, které nahradilo starší Cryptoworks. Nejběžněji používanými dekódovacími kartami pak bývají cslink a skylink.

Před nedávnem proběhla hromadná výměna starých karet typu Cryptoworks za nové typu Irdeto . U starších přijímačů mohl nastat problém s kompatibilitou, většina jich ale naštěstí podporuje oba dva formáty. U nově zakoupených přijímačů s kompatibilitou samozřejmě žádný problém nehrozí. Přijímače lze koupit od těch levnějších až po sofistikované přístroje, které zastupují místo multimediálního centra domácnosti.

Umožňují nahrávání programů, propojení s dalšími zařízeními přes nejnovější rozhraní HDMI pro propojení s počítačem nebo eSATA pro harddisky. Klasické dvb-t pozemní digitální vysílání tak může stačit běžným uživatelům, ale pokud patříte mezi ty náročnější, satelit se vám rozhodně vyplatí.

Read more

Local News