Elektronický podpis vám usnadní správný software

Share

Čím dál více dokumentů se dnes uchovává čistě v elektronické podobě. To s sebou ovšem nese novou starost – jak takový dokument vlastně podepsat? Tužka už nestačí, je potřeba přejít na mocnější nástroje. Spousta lidí s nimi bohužel neumí.

Tušíte, jak podepsat dokument elektronicky? Pokud byste myší nějak naznačili tvar svého podpisu, možná by to na první pohled vypadalo celkem slušně, o bezpečnosti se však mluvit nedá. Takový podpis lze poměrně snadno zfalšovat. V praxi pro opravdu bezpečný podpis potřebujete dobrý software. A v Česku ho máme.

Čistě český Signosoft je velmi oblíbený

V Česku situaci spousta firem řeší prostřednictvím českého softwaru Signosoft, který je vyvíjen již přes 10 let. Podepsáno s ním bylo více než 10 milionů dokumentů a na trhu si drží 80% podíl. Aktuálně ho používají zejména větší firmy, do budoucna to ale budou i domácnosti či menší společnosti. Signosoft totiž chystá osekanou variantu své aplikace zdarma, a proto byste se s ním měli naučit pracovat i vy. Elektronický podpis software dokáže významně zjednodušit.

Znáte typy elektronických podpisů?

Přes Signosoft lze vytvořit dva typy zaručených elektronických podpisů. Tím prvním je digitální podpis možností vícefaktorového ověření. V dokumentu je pak šifrován unikátní certifikát, takže integrita, nezpochybnitelnost, autenticita a právní závaznost jsou zaručeny.

Další možností je tzv. biometrický podpis, který zaznamenává tvar vašeho podpisu, ale spolu s ním i zrychlení, tlak či dobu podepisování. Můžete použít pro biometrický podpis tablet, stylus, prst či podpisovou podložku. Výsledkem je specifický podpis nenapodobitelný nikým jiným. Jeho charakteristika je navíc zašifrována hashem.

Chcete se dozvědět více? Začněte používat Signosoft, naučte se s ním pracovat. Do budoucna vám tato dovednost určitě přijde k užitku.

Read more

Local News