Dovolenkové DEVATERO a jedna rada navíc

Share

Pro děti jsou ty nejlepší dny v roce, pro vás peklo, z něhož není úniku. Jak přežít rodinou dovolenou ve zdraví?

Celý rok se míháte vaší navenek dokonalou domácností rychlostí blesku, večer se sotva odplahočíte do postele s příslibem, že zítra jí konečně uspokojíte. Zaslechnete ještě něco o tom, že zítra musíte vyzvednout děti ze školy, a ke které tchyni musíte o víkendu jet. Život se smrsknul do opakujících dnů, kdy zaznamenáváte pouze to, jak děti stále zlobí, jak ztrhaně vypadá vaše partnerka a jak vy nic nestíháte.

A pak to přijde – DOVOLENÁ!

Pár dní, které slibují odpočinek, relax, sex, párty, dobré jídlo… Možná tak u ostatních! Kolegové z práce jedou na pánskou moto jízdu na Grossglockner, mladší ségra má v plánu nekončící párty na Ibize, rodiče se už pár týdnů chlubí s dokonalou pohodičkou na Maledivách a vás čeká týden rodinné dovolené na samotném konci léta v Chorvatsku, kam jedete samozřejmě autem.

Tak jo, klid, tohle přece půjde! Už jsme to zažili, víme, z čeho se poučit.

1. Sedněte si

Spolu s partnerkou a proberte své představy. Až si je povíte, rozlučte se s nimi a začněte se zabývat potřebami svých dětí. Výběr destinace je jasný, něco, co je blízko, a kde je písečná pláž a nejlépe i nějaký děsně přecpaný aquapark, aby se děti zabavily. Taky to chce apartmán s kuchyňkou, protože ty rozmazlení “smradi“ nejí nic jiného než špagety s kečupem. Takže na večeře v restauraci můžete rovnou zapomenout. No a rozhodně musíte sehnat ubytování blízko u pláže, protože minule to bylo peklo tahat všechny ty nafukovací krámy 2 kilometry pešky.

No vida, volba destinace už se pěkně rýsuje. 

2. Pro děti všechno, pro sebe nic

Destinace vybraná a teď vymyslet program. Což by bez dětí znamenalo obražení okolí, adrenalinové sporty na moři, výlety do města. S dětmi jde o to dostat se bez větších karambolů na pláž a zpět a pak několik výletů do dětských zábavných parků, kde z nich nemůžete spustit oči! Být sám a v klidu je lákavá představa, s níž ale nepočítejte.

3. Myslete pozitivně

Nekažte si dovolenou předem. Jistě, že u Linzu zase budou zácpy, děti s v autě pozvrací a vaše partnerka bude nesnesitelně žvanit. Když to víte dopředu, můžete se na to připravit. Pozitivní přístup vám zajistí, že vás ucpaná silnice nerozhodí, pojedete jinou dobu. Na partnerku se usmějete a získáte tak cenné body a do auta koupíte o osvěžovač vzduchu více, uvidíte, že se vám bude dýchat lépe. Krvavé hádky nebudou zapotřebí a stejně toho druhého nijak nezmění, změnit ale můžete své chování a myšlení.

picjumbo.com_IMG_8782

4. Zajímejte se

Více informací, méně nepříjemných překvapení. O vybrané destinaci byste měli vědět co nejvíce.

5. Maximum zábavy (pro děti)

Ne vždycky bude možnost přichystat dětem zábavu, z níž budou šílet nadšením, proto jim přibalte tablet, mp3, deskové hry.

6. Alespoň něco

Přijměte fakt, že na dovolený asi (zcela určitě) nestrávíte nejlepší noc vašeho života. Přece jen děti jsou stále v pokoji vedle a tenké sádrokartonové zdi nedávají příliš prostoru k tomu to pořádně rozjet. Na druhou stranu, možná budou děti z celodenního koupání v moři natolik unavené, že rychle usnou a vy si tak nějaký ten sexík přece jen užijete.

7. “Dobrodružství“ v kruhu rodinném

S rodinou žádný vzrušující road trip nečekejte. Na neočekávané dobrodružství není s dětmi místo, náhodná setkání se nekonají a smyslné prožitky už neexistují. Zrychlený tlukot srdce vám zapříčiní spíše nervozita a stres.

Berte tedy dovolenou alespoň jako možnost vymanit se z denní rutiny.

8. Na usmiřování nebude čas 

Pokud si myslíte, že své partnerské průšvihy vyžehlíte na dovolené, rychle se vzpamatujte. Křivdy a nedorozumění, které si přivezete, se u móře ještě více nafouknou. Vyříkejte si to ještě před odjezdem.

9. Lékárnička

Dovolená a děti = velká potřeba lékárničky. O úrazy, štípance, spálenou kůži, průjmy a nachlazení nebude nouze. Ani tento rok!

panska-jizdaDovolená po dovolené
Na realizování svých tužeb, plánů a snů si vyšetřete jiné dny. Ne všechno volno přece musíte věnovat rodinné dovolené! Udělejte si čas i na sebe! Naplánujte pánský víkend, vyrazte do klubu, strčte děti své tchyni a s partnerkou pořádně “zapracujte“ na svém vztahu.

Rodinná dovolená vás bude stát spoustu energie, po příjezdu domů je tedy čas získat ji zpět!

 

Read more

Local News