Díky widgetům si svůj iPhone 12 ještě více zamilujete

Share

Widgety na iPhonech existují od verze s označením 8, ale nikdy nebyly užitečnější než s příchodem iOS 14. Na nových iPhonech totiž widgety snadno přidáte přímo na plochu mezi aplikace. Přečtěte si, které jsou ty nejužitečnější widgety pro váš iPhone.

Widget je aplikace, která funguje přímo na hlavní nebo vedlejší ploše telefonu. Ukazuje důležité informace a spustí konkrétní funkci bez nutnosti kliknutí na aplikaci. Příkladem widgetu jsou třeba hodiny.

Jak widget nastavíte v iPhonu 12?

  • Držte prst na ploše, dokud se neroztřesou ikony
  • Ve vrchní části poklepejte na znaménko +
  • Vyberte widget, jeho velikost a zvolte přidat widget
  • Na ploše pak sami vyberte jeho polohu (případně jinou plochu než tu hlavní)
  • Nakonec vše potvrďte poklepáním na Hotovo

Nejlepší widgety pro zvýšení produktivity

Nechcete-li utrácet za aplikace třetích stran v AppStoru, využijte aplikaci Připomínky, která je součástí systému. Umožňuje přidat na plochu to-do list, poznámky a připomínky ve třech různých podobách a velikostech. Podle toho, kolik připomínek chcete zobrazit.

Skvělá aplikace na soustředění při práci Forest existuje také v podobě widgetu na plochu. V něm sázíte virtuální stromy, kterým se daří podle toho, jak jste produktivní (a nevyužíváte telefon k prokrastinaci). Forest poskytuje 6 různých variant widgetů.

Další aplikací na zvýšení produktivity je Good Task. Jak vyplývá z názvu, pomáhá vám s vašimi každodenními úkoly. Můžete je vytvářet, třídit do složek nebo sdílet s kolegy. I Good Task poskytuje více variant widgetů.

Launcher je widget, který vám usnadní přístup k oblíbeným aplikacím. Přímo z plochy se dostanete k FaceTime hovorům, hudebním aplikacím nebo třeba oblíbeným webovým stránkám. Vše si můžete sami plně nastavit.

Cool widgety pro každodenní využití

Widget Weather vám ukáže informace o počasí přímo na ploše. Nastavte si polohu, ze které si přejete zobrazovat informace o počasí, a už nemusíte spouštět žádné aplikace ani webové stránky.

Používáte-li komunikátor WhatsApp, určitě si nainstalujte příslušný widget, který vám umožní začít konverzaci s oblíbenými kontakty jedním dotykem i z uzamčené obrazovky.

Sticky Notes widget si zamilujete, pokud máte rádi post-it papírky. Už nemusíte mít polepený monitor, nástěnku a stůl. Můžete mít post-ity přímo na ploše svého iPhonu.

Health Widget & Sleep Tracker si propojte se svými Apple Watch. Tato aplikace neustále vyhodnocuje vaši aktivitu, počet kroků, srdeční frekvenci i kvalitu spánku. Součástí je také inteligentní budík a zvuky, které vám pomohou usnout. Ke všemu máte přístup přímo z plochy iPhonu pomocí widgetu.

Máte-li rádi oblíbené fotky na ploše, Photo Widgets jsou pro vás jako dělané. Vyberete si sadu fotografií a jako widget ji vložíte na plochu. Nastavíte si interval, v jakém se budou fotografie měnit – postupný nebo náhodný výběr či poznámky k fotografiím.

Autor článku: Martin Knižátko

Read more

Local News