Co bychom měli jíst k pevnému zdraví

Share

Každý z vás by měl vědět, že existují produkty, které jsou obzvlášť užitečné, prospěšné a výživné pro mužské tělo. Bylo by dobré je zahrnout do svého jídelníčku a pravidelně je konzumovat. Pomáhají totiž udržovat dobré zdraví, mužskou kondici. S těmito potravinami dosáhnete lepších výsledků ve sportu, zvětší se vám svalová hmota a budete více aktivní a zdravý.

Dominantním mužským pohlavním hormonem je testosteron.

Je proto velmi důležité jíst produkty, které pomáhají k rozvoji tohoto hormonu a podporují ho. Zároveň mají příznivý účinek na onemocnění močové a pohlavní soustavy. Určitě víte o zinku, který má vliv na mužské tělo. Zvyšuje produkci spermií, posiluje imunitní systém, podporuje hojení, stimuluje prostatu. Zinek je tedy prvkem zdravé životosprávy.

Čtěte také: Jídla, která jste si mysleli, že jsou zdraváZdravá snídaně, aneb co ráno jíst

Jaké potraviny tedy konzumovat?

1) Maso

Je žádoucí používat hovězí a vepřové maso, protože obě jsou poměrně bohaté na bílkoviny a obsahují více tuku než, řekněme, kuře. Jejich složení také obsahuje aminokyselinu, která pomáhá budovat svaly.

2) Měkkýši

Obsahují velké množství zinku, který má velký vliv na reprodukční funkce. Nedostatek zinku způsobuje i neplodnost. Také se říká, že snědení dvou ústřic denně by mělo zamezit vážným nemocem, jako je rakovina prostaty.

3) Ryby bohaté na olej

Ryby obsahují základní omega 3, které chrání tělo před kardiovaskulární onemocnění, artritidou. Doma je nejlépe ryby grilovat, zachovávají si tak všechny živiny. Při dvou porcích ryby v týdenním jídelníčku, by si člověk měl udržet zdravé srdce.

4) Granát

Každý člověk by měl vědět, že granátová jablka povzbuzují potenci. Jsou obohaceny o antioxidanty, tedy omlazují a brání mnoha závažným onemocněním. Kromě toho, granátové jablko je silné afrodisiakum, které obsahuje vitamín C.

5) Tvaroh

Obsahuje vápník. Užitečný pro muže, kteří si budují svalovou hmotu a sportují. Protein v tvarohu je pomalu stravitelný a poskytuje energii na dlouhou dobu.

6) Zelí

Typ nízkokalorické zeleniny, který má ale velké množství živin, střežící tělo před rakovinou. Pro muže s nadváhou je zelí vynikající pomůcka v boji proti ní.

7) Hnědá rýže

Je celozrnná a obsahuje velké množství vlákniny, což vede ke snížení diabetu, onemocnění srdce, stejně jako udržuje zdravou tělesnou váhu.

8) Rajčata

Obsahují lykopen, což je látka schopná zastavit růst nádorových buněk. Kromě toho jsou rajčata dobrá na oči a pro kůži.

Samozřejmě je důležité do jakého jídelníčku tyto potraviny začleníte. Měli byste z něj vytěsnit uzeniny, opečené brambory, tučná a mastná jídla, pizzy, klobásy atd.

Vytvořte si jídelníček výživný a rozmanitý, kýžené výsledky se brzy dostaví a hlavně BUDETE ZDRAVĚJŠÍ! 

Read more

Local News