Chytré hodinky Fitbit Versa Smartwatch nabízí více za méně peněz

Share

Jsou označeny jako „nejlehčí kovové chytré hodinky, co jsou v USA k mání“a není to moc přehnané tvrzení, jak se záhy přesvědčíte. Dostanete s nimi totiž za 199 USD také čtyřdenní výdrž v praxi. A co naopak nabídne tento pohledný gadget vám? Stane se vaším 24/7/365 zdravotním, wellness a fitness kolegou.

Je tomu již rok, co nám firma Ionic ze San Francisca přinesla své první hodinky čistě zaměřené na stále ještě nově vznikající trh Smart-watches / „Chytrých hodinek“. Byla s tímto modelem sice občas docela i sranda a byl to i pomocník použitelný, ale měl i nemálo svých mušek – vlastně pořádných much… Nedoladěný OS, málo sledovaných koučovaných cvičení a omezené funkce. Model Versa je ale naštěstí velkým krokem dopředu, co se perfekcionismu řady Fitbit týče.

Zcela a absolutně jednoznačně tím největším esem v jeho nabídce je onen fakt, že jeho výdrž na jedno nabití se nám radikálně prodloužila (model Versa vydrží až čtyři dny, což je bomba). To je úžasné, když si uvědomíme, že i tolik dnes pře-chvalovaný model Apple Watch Series 3 vám odejde po hodinách již pouhých osmnácti (to samozřejmě variuje trochu podle použití). Navíc, model Versa vám dodá tolik dat, statutů a tabulek, že nebudete vědět, co s nimi. Navíc, přibylo radikálně i všelijakých tipů pro cvičení a máme tu i jaksi více zosobněné rozcvičky.

Zařízení je standardně kompatibilní s platformami Android, iOS a Windows. A sleduje skutečně vše, co by mohlo posilující osobu i sportovce zajímat: od vaše tepu, přes váš spánek a nechybí zde dokonce ani tuny aplikací, jenž vás zabaví mezi rozcvičkami (novinky, počasí, sportovní reporty, …). Dá se sem stáhnout i nějakých 300 songů ze služby Pandora, což už je solidní sestava i pro tu nejdelší cvičební mega-akci.

Novinka má v záloze dokonce ještě i tzv. speciální edici, co je sice dražší, ale má zase NFC čip, co umí zařízení použít jako kreditní kartu – jen s ním máchnete a je to. Versa se rovněž perfektně sesynchronizuje se sluchátky Fitbit Flyer Wireless. A tvůrci díkybohu nezapomněli ani na dostatečnou lehkost. Během firemní hodinové prezentace tak rozhodně působí. Právě Apple Watch mají nezanedbatelnou váhu, na druhou stránku, model Fitbit Versa je natolik tenký, že o něm nevíte ani při rychlých míčových hrách. Vůbec prostě člověku nevadí, když je má a ani to, kdyby mu na ruce náhodou ještě chvilku zůstaly.

A když přijde na věc, ono vlastně ani moc důvodů, proč chytré hodiny Fitbit Versa odkládat, není – jsou totiž navíc i vodotěsné. Cokoliv kus naloguje, tak dělá v nanejvýš svižném tempu. Určitě se nejedná o model s tisícem pomalých menu. Navigace je přehledná: též jen přejedete na „Exercise“ „Workout“ nebo „Swim“ či dokonce „Run“ a rázem máte spálené kalorie poměrově ku činnosti, jakou provádíte / chystáte se provádět. Fitbit měl jisté problémy s přesností odečteného srdečního tepu dříve, ale to vše je již jen ve zpětném zrcátku modelu Versa…

Novinka jménem Fitbit Versa bude k mání ve třech základních barvách: černá s tmavým hliníkovým pouzdrem, šedá se stříbrným hliníkovým pouzdrem a broskvová s pouzdrem odstínu růžového zlata. Cena dělá 195,95 USD a zatím jde jen o před-objednávky, skutečná distribuce začne až v dubnu. Speciální edice i se službou Fitbit Pay stojí 229,95 USD a má pouzdro grafitové a pletený náramek. Versa je s chytrými hodinkami určitě nyní již na správné cestě a její produkt neurazí amatéra ani profíka!

Zdroj: www.menshealth.com

Read more

Local News