Česká zbrojovka slaví výročí Československa stovkou pistolí CZ 75

Share

Česká zbrojovka je naším nejvyhlášenějším výrobcem zbraní. Vznikla v roce 1936 a původně měla vyrábět kulomety do letadel. Postupem času se však zaměřila na pistole, kulovnice, brokovnice a další zbraně pro vojenský i civilní trh. Jejím vůbec nejznámějším počinem je pistole CZ 75. A právě ta nyní přichází ve specializované edici.

Nadčasová „pětasedmdesátka“ se řadí mezi krátké zbraně. Je perfektně ergonomická a má výborný spoušťový mechanismus. Díky tomu se stala předlohou pro mnohé další modely jako například Compact a Subcompact. Nyní by mělo zaplesat srdíčko všech milovníků historických a ikonických zbraní, protože CZ 75 jde znovu do prodeje, a to rovnou ve speciální edici.

Oslavte 100 let od založení Československa s CZ 75

Města, školy, velké firmy. Ti všichni letos slaví 100 let od založení Československa. A jak jinak by měla oslavovat firma, již živí prodej zbraní, než výrobou speciálních pistolí? Česká zbrojovka uvedla na trh limitovanou edici CZ 75 Republika. Obsahuje pouze 100 exemplářů a každý z nich má špičkové rukodělné zdobení a unikátní výrobní číslo.

Základem unikátních zbraní je celoocelový SA/DA model CZ 75 B ráže 9 mm Luger. Rám má povrchovou úpravu černěním a spolu s hlavní je leštěný. Kontury rámu zdobí linka z 24karátového zlata. Spoušť, kohout, zádržka zásobníku, hmatník manuální pojistky a záchyt závěru jsou pozlacené. Ze zlata je zhotoven také malý znak Československé republiky umístěný mezi osy pojistky a záchyt závěru.

Ideální pistole pro milovníky historie

Pistoli dále zdobí nápis „Pravda vítězí“, je uložena v mikroplyšovém polstrování v originální kazetě ze tří druhů dřev. Na víku najdete portrét T. G. Masaryka a plastickou řezbu lipové ratolesti. Milovníci zbraní i historie z takového kousku rozhodně budou nadšeni. Na střelbu by jí ale byla škoda. Na tu vám lépe poslouží jiné krátké či dlouhé zbraně.

Read more

Local News