Bezplatné licence na CAD programy pro školy: podpora vzdělávání i v časech koronakrize

Share

Program GstarCAD je dnes racionální volbou pro inženýry a projektanty v praxi. Důvodem je cenová nenáročnost a dostupnost trvalých licencí. Společnost GS Soft poskytuje jeho bezplatnou licenci středním a vysokým školám s technickým zaměřením jde o tzv. ,,školní verzi” bezplatně.

Vzdělávání bez omezení díky CAD programu

Vzdělávání v posledním roce utrpělo značné újmy a žáci i učitelé se museli přizpůsobit novým nečekaným podmínkám takříkajíc za jízdy. Jednou z věcí, které pomohla na odborných školách také při externím vyučování byl program na technické kreslení.

Díky bezplatné licenci programu GstarCAD nejste vázáni jen na několik málo školních počítačů, v rámci toho, kam vás budget pustil, ale jste schopni zadat studentům úlohu s tím, že také oni mají možnost v tomto programu pracovat. A nic vás to nebude stát. Tento DWG kompatibilní 2D CAD systém, který má také 3D verzi, diskuponuje těmi nejlepšími nástroji pro univerzální technické kreslení. Co oceníte také při vzdělávání.

Proč CAD programy?

Možná si říkáte, že jste zvyklí na jiný program. Nemáte s ním problém a nechce se vám přecházet například z AutoCADu. Ale tím, že v roce 2016 přišlo ukončení prodeje trvalých licencí oblíbeného programu na technické kreslení AutoCAD, náklady na jeho používání se neúměrně zvýšily.

Proto je tady prostor pro cenově dostupnou alternativu, která se mu také velmi podobá. Jde o program GstarCAD, který se AutoCADu vyrovná také z pohledu funkcionality a kompatibility.

CAD programy v současnosti nabízí kromě plné náhrady velkého AutoCADu také náhradu za AutoCAD lt a různé další specifické programy a nástavby pro architekty, strojaře či elektrotechniky.

Kdo může požádat o licenci?

Ať už chcete program pro celou školu, nebo jen tzv. ,,studentskou verzi” pro jednotlivce na jeho domácí počítač či notebook, postačí, když vyplníte jednoduchý formulář. Možnost bezplatné licence už využili střední odborné školy technické, dřevařské, stavební, strojírenské či elektrotechnické. V Česku jich je mnoho a právě ony programy jim mohou výrazně pomoci.

Read more

Local News