Ani pánové nechtějí stárnout. Jaké jsou nečastější plastické operace pro muže?

Share

Metody plastické chirurgie už zdaleka nevyužívají pouze ženy. Jejich kouzlo objevili i pánové, protože i jim padají víčka, chtějí vylepšit bradu, nebo mají estetický problém specifický právě v mužském těle. Jaké zákroky plastická chirurgie nabízí?

Plastika víček pro muže

V podstatě toto je běžný zákrok, který si dopřávají jak ženy, tak i muži. Plastika víček má nejen estetický efekt. Zákrok pomůže i zdravotně, jelikož převislá oční víčka zhoršují vidění. Pokud o této operaci vy sami uvažujete, nebojte se. Jestli vám je kolem 40. roku, pak jde o životní období, kdy víčka potřebují menší lifting. Zákrok je to snadný, rychlý a přitom vám rozzáří obličej, takže budete vypadat mladistvější. Častěji se operují horní víčka, někdy se provádí zákrok na horní i dolní víčka zároveň. Odstraní se přebytečná kůže a redukují se tukové váčky. Nic není poznat, protože jizvička se situuje v místě přirozené rýhy. Výkon se provádí klidně ambulantně nebo maximálně při jednodenní hospitalizaci.

Plastická operace nosu – rhinoplastika

Nos je výrazným místem na obličeji, jeho podoba utváří výraz vaší tváře. I proto se v případě plastiky nosu postupuje opatrně, aby se nezměnil charakter. Jestli jste ovšem po úrazu, tvarové a velikostní odchylky vám působí nejen estetické, ale i funkční obtíže, pak se to dá vyřešit. Někomu vadí orlí nebo sedlovitý nos, vybočení nosu z osy, široké či naopak úzké chřípí. Samozřejmě ne zcela optimální tvar nosu může způsobovat potíže, nejčastěji se jedná o zhoršené dýchání či časté infekce způsobené vlivem vybočené nosní přepážky. Plastika nosu se provádí v celkové anestezii a trvá jednu až dvě hodiny. Hospitalizováni jste maximálně dva dny a doporučuje se týdenní klidový režim. K operaci se přistupuje až po ukončení růstu a puberty, tedy většinou po 18. roce.

Plastická operace brady pro muže

Brada je výrazná část obličeje, zejména u mužů. Někdy velikost nebo její tvar může být disproporční a nepůsobí to dobře z hlediska estetiky. Už vrozeně se může tento výběžek nedostatečně vyvinout, nebo naopak zbytnět. Optimální totiž je, když kořen nosu, úpon horního rtu a bradový výběžek jsou ve stejné linii. Pokud se provádí zmenšení brady, je to jednodušší. Provede se preparace bradového výběžku. Naopak při zvětšení brady se využívá buď umělý implantát, nebo se posune kostní tkáň.

Plastická operace prsou pro muže

Ano, i muži mohou jít na plastiku prsou. Ta se provádí v případě gynekomastie. Oč se jedná? O zvětšení prsní žlázy u mužů. Buď jde o menší zvětšení prsu způsobené nahromaděním tuku v dané oblasti, anebo se jedná o zbytnění prsní žlázy, kdy mužská prsa pomalu připomínají ta ženská, za což může většinou hormonální nerovnováha. Operace gynekomastie buď využije metody liposukce anebo chirurgické odstranění prsní žlázy.

Obřízka u mužů – zákrok

Mužská obřízka se provádí z různých důvodů. Hygienických, náboženských, někdy i zdravotních. Jde o odstranění předkožky a přišití kůže k okraji penisu pod žaludem. Nejde o nijak náročný zákrok, provádí se i v místní anestezii.

Korekce vrásek botulotoxinem

Botulotoxin je jednou z nejspolehlivějších metod na vyhlazení vrásek. Využije se na mimické i vodorovné vrásky na čele, umí vyhladit oční okolí. Už jen tento zdánlivě nepatrný zákrok umí osvěžit pohled a tím prozářit výraz obličeje. Látka se aplikuje tenkými jehličkami k nervovým zakončením svalu, kdy postupně vypne pokožku.

Medical Microneedling – mezoterapie

Mezoterapie je velmi oblíbená metoda, protože aktivuje tvorbu kolagenu a elastinu, tedy vaše pokožka se začne regenerovat zcela přirozeně. Medical Microneedling, tedy mikrojehličkování, umí vyhladit a redukovat vrásky, zpevnit kontury obličeje, výrazně ale také snižuje viditelnost jizev a strií. Umí mírnit zvýšenou pigmentaci. Jak vidíte, využívá se nejen na obličeji, ale i v dekoltu, na krku, hřbetech rukou či na partiích břicha a paží. Rovněž umí léčit alopecii a zastavit padání vlasů, navíc vyživuje vlasové folikuly, takže jejich růst spíš podpoří. Nejen tato metoda, ale i předchozí korekce botulotoxinem jsou vhodné pro muže. U nich totiž například klasický lifting je složitější, jelikož mají posunutou vlasovou linii oproti ženám, navíc s přibývajícím věkem se to jen zhoršuje. Když už jsme u té problematičnosti, stejně tak je složitější i plastika břicha. Například „pivní bříško“. Zde se ukládají tuky uvnitř břišní dutiny, tudíž zde nelze provést liposukci ani plastiku, která pracuje pouze s podkožním tukem.

Zdroj: www.perfectclinic.cz

Read more

Local News