7 stylových kousků, co se hodí do chlapského bytu

Share

Ryze mužských domácností stále přibývá. Jenže co si pod pojmem „chlapský byt“ vůbec představit? Hromadu neumytého nádobí ve dřezu, odkladiště věcí po celém obýváku, chaos v ložnici? Takhle určitě ne.

Jak vlastně takové doupě moderního muže vypadá a co by v něm rozhodně nemělo chybět? Ať už zařizujete svoje single bydlení, nebo hledáte dárek pro kamaráda do jeho nového bytu, nechte se inspirovat.

Doupě moderního muže

Bez příkras a kudrlinek zařízený prostor, který je zejména funkční a jednoduchý, nikoliv nevlídný. Soškám, košíkům a jiným podobným interiérovým doplňkům zde pšenka nepokvete. Muži doma mají to, co skutečně využijí. Jako dekorace tak v pánském bytě ideálně poslouží nástěnná mapa, svítící globus, historické rádio, originální lampa, stojan na kytaru, industriální prvky a surové materiály.

Moderní styl

Osobitost pána domu se promítá v celém prostoru bytu. V prostoru, který slouží k odpočinku, práci i zábavě. Pánskému obývacímu pokoji většinou vévodí rozlehlá a pohodlná pohovka, dostatečně prostorný praktický konferenční stolek a pořádná televize. Mnoho pánů si na moderní elektroniku potrpí, a proto v jejich domovech často narazíte na různé technologické vymoženosti. Společné sledování fotbalového zápasu je pak jednou z těch příjemných pánských relaxací, tak ať si mají kámoši kam sednout a vypít svůj drink.

Spánek a odpočinek

Kvalitní spánek je pro muže velmi důležitý, a proto neváhají jít do investice v podobě kvalitní matrace. Pánské ložnice jsou zařízené jednoduše. Žádné zbytečné doplňky a polštáře navíc tu nehledejte. Snad ještě malý stolek a lampa na čtení. 

Praktické vaření

Zbytečné věci nenajdete ani v pánské kuchyni. Prostor na vaření musí být jednoduchý a funkční. Nic, co by u přípravy jídla rozptylovalo. Žádné zbytečné mísy na ovoce a ozdobný porcelán. Ovšem stojan s kvalitními noži, robustní prkénko, stojan na víno a kávovar v pánské kuchyni najdete zcela určitě.   

Pánský byt promítá osobitost svého majitele

Moderně zařízený interiér, čisté linie, tmavé a výrazné barvy, kvalitní materiály. To vše doladěno moderní elektronikou. Často v pánském bytě narazíte také na nápadité kusy nábytku jako třeba kožené křeslo, výrazná lampa, nástěnná mapa nebo atypický lustr.

Vyjádřete svoji originalitu způsobem, jakým bydlíte.

Read more

Local News